Igen, horogkereszt van a srác arcán!

Az év egyik legőrültebb filmje lesz a vidám szervkereskedőkről szóló Lowlife, ezt már 2 perc és 5 másodperc alapján megmondhatjuk, az előzetese ugyanis elképesztő.

Én minden olyan filmet szeretek, amiben luchadorok szerepelnek, a maszkos mexikói pankrátorok ugyanis már önmagukban is annyira bizarr, nem evilági figurák, hogy bármilyen filmnek képesek megadni az alaphangulatot. Ez történik a főleg horrorokra és éjsötét vígjátékokra szakosodott forgalmazó, az IFC Midnight új előzetesében is, amely Ryan Prows rendező bemutatkozó filmjéhez, a Lowlife-hoz készült. Ami stílszerűen kisstílű gazemberekről szól. És egy kis szervkereskedelemről.

A Lowlife már zajos sikerrel szerepelt a rangos Fantasia Filmfesztiválon Montreálban és a kifejezetten ilyen filmeket felsorakoztató FrightFesten, és mind a közönség, mind a kritikusok imádták – a premierre Quentin Tarantino is elment, majd selfie-t csinált a készítőkkel -, mind története, karakterei, mind abszurd humora miatt. Merthogy az egész egy veséről szól, mármint egy új darabról, ami egy ramaty állapotban lévő drogosnak kéne. Akad is erre ember, egy nagydarab bajuszos fickó, aki némi pénzért tud ilyesmit szerezni, az önkéntelen donorok pedig a jelek szerint általában illegális mexikói bevándorlók, és így kerül a képbe EL Monstro, a saját dühkitöréseit kezelni képtelen luchador. Aki egy lúzer, de nem akkora lúzer, mint az a börtönből frissen szabadult srác, aki emlékként egy bazi nagy horogkeresztet visel az arcán, és akinek fekete társával egy terhes lányt kell elrabolnia, aki nagyon is meg tudja védeni magát.

Nem állítom, hogy mindent értettem az előzetesből, és teljesen világos volt, hogy ki a jó és ki a rossz – ez alapján egy szervkereskedő is lehet VISZONYLAG jó ember -, és attól még, hogy valakinek horogkereszt van az arcára varrva, nem biztos, hogy náci. Merthogy az első kritikák szerint a történet direkt úgy lett felépítve, hogy sosem tudhatjuk, kinek kell drukkolnunk, és minden fordulatnál megváltozik ez a felállás. Az viszont biztos, hogy a Lowlife humora és tempója nagyon rendben van, ilyen jó plakátot pedig jó ideje nem láttam, simán kitenném a falra. A főszereplők közül legfeljebb az eddig örök mellékszereplőnek számító Mark Dunham lehet ismerős, őt vagy száz filmben láthattuk, sosem jófiúként, a többiek - Nicki Micheaux, Ricardo Adam Zarate, Jon Oswald vagy Shaye Ogbonna – teljesen ismeretlenek, de ha a film befut, ők is befuthatnak.

A Lowlife Amerikában április 6-án kerül moziforgalmazásba, hozzánk talán valamelyik filmfesztivál hozza el.