Így reagált a Golden Globe-on mindenkit végigalázó Ricky Gervais a sztárok sértődöttségére

Kevés érdekesebb olvasmány van manapság a brit komikus Twitter oldalánál.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Ricky Gervais – aki idén immár ötödjére, és a jelek szerint utolsó alkalommal volt a Golden Globe-gála házigazdája – minden korábbinál durvább tréfákat engedett meg magának, aminek nemcsak annyi volt a hatása, hogy Tom Hanks vicces fejeket vágott hozzájuk a komikus nyitó monológja alatt, hanem általános felháborodást keltett, és nem csak a megsértett sztárok körében.

„Egy olyan limuzinnal jöttem ma ide, aminek a rendszámtábláját Felicity Huffman készítette”

– mondta Gervais a Született feleségek börtönviselt sztárjáról (Amerikában a börtönökben az elítéltek által végzett egyik munka a rendszámtáblagyártás– a szerk.). „Jó sok híresség megjelent itt ma este. Igazi legendák és ikonok. Csak ennél az asztalnál ott van Al Pacino, Robert De Niro és Baby Yoda. Ja, bocsánat, ez Joe Pesci!” „Judi Dench a Macskákat védelmezve azt mondta, erre a szerepre született. Bocsánat, de ezt nem hagyhatom ki: ezek szerint nem szeret jobban semmi mást, mint a szőnyegre vetve magát, feltartott lábbal a saját p*csáját nyalogatni” – ilyen és ehhez hasonló poénokat sütögetett a szabad szájú komikus, amiről itt olvashatunk eredeti nyelven egy listát; ebben a cikkünkben pedig a korábbi Golden Globe-gálákon mondott legdurvább vicceit gyűjtöttük össze.

S miközben a világ egyik fele pompásan szórakozott Gervais tréfáin, számos újságcikk született arról, hogy a színész most már mindenképpen túlment egy határon, és hogy egyáltalán nem volt szükség arra, amit csinált. A témában írt felháborodott cikkekért nem kell messzire mennünk: előzékenyen maga Ricky Gervais gyűjtötte össze nekünk saját Twitter oldalán, ahol nemcsak továbbosztotta, de némelyiket kommentelte is (a személyére vonatkozó kritikákkal együtt), általában csak egy röhögő fejet ábrázoló ikonnal.

A cikkünkbe ágyazott posztok tényleg csak példaként szerepelnek itt, érdemes felkeresni és átböngészni a https://twitter.com/rickygervais oldalt, mert a komikus nagyon termékeny. „Köszönöm a sok csodálatos visszajelzést, amit a Golden Globe-on mondott monológommal kapcsolatban adtatok. (…) Alaposan lerohantatok, de szerencsére most már vége, és visszatérhetek az igazi munkámhoz, ami az After Life című sorozatom második évadának a vágása és a turnézás a SuperNature című estemmel. Viccelődj, ne háborúzz!” – írta ki Gervais még január 6-án a Twitter oldalára, de még ezt követően is jó sokat foglalkozott a témával.

Az a felvetése viszont határozottan jogosnak tűnik, hogy azt írja:

„Hogy a viharba lehetne valaki náci, aki hatalmas szervezeteket és a világ leggazdagabb, legprivilegizáltabb helyzetben lévő embereit szívatja?”

(Sok cikk ugyanis közfelháborodást keltő beszéde után lenácizta, vagy szebben mondva: lejobboldalizta a komikust.) Gervais ezenkívül azon is meglepődött, hogy a sajtó is lehúzta a szereplését.

„Mindig is tudtam, hogy van a világon egy csomó idióta, aki komolyan veszi a vicceket, de az azért meglep, hogy jó néhány újságíró is ezt teszi. De most tényleg: az, hogy megértsék a dolgokat, a munkájuk alapvető része, nem? De azt hiszem, ettől csak még viccesebb az egész”

– írta az egyik tweetben. A többiért tényleg érdemes felkeresni az oldalát.


(via Uproxx)