A legdurvább poénok az elmúlt évek Golden Globe díjátadóiról

Aki nem szereti a gonoszkodó, tiszteletlen humort, ne klikkeljen, mert az alábbi válogatás poénjaiban nem lesz köszönet.

Ricky Gervais idén ötödjére (2010-2012, 2016, 2020) vezette a Golden Globe-díjátadót, és a rá jellemző keresetlen humorral, egy pohár sörrel a kezében oltott végig mindent és mindenkit. Megkapta a magáét Az ír, a sablonos -köszönőbeszédek, a Macskák, szegény Judi Dench, és amúgy egész Hollywood is. Persze senki sem számított másra, és ugyan jó néhányan valószínűleg megsértődtek, de kit érdekel, amíg világszerte erről cikkeznek. És persze ez az egész nyilván egy színjáték, de Hollywood mindig a látszatról szólt. Az Oscar dögunalmas, tanévnyitókra emlékeztető ünnepélyessége helyett a Golden Globe mindig is lazább volt, a szmokingra sem adnak, sem az egyébként valószínűleg kényelmetlen ruhakölteményekre, a vörös szőnyeg is rövidebb, és az egész olyan, mint egy díjátadóval felturbózott stand up, ahol a közönség jókat röhögcsél és kedvére iszogat. Csattannak is a poénok rendesen, és mert az igazi humor nem tisztel senkit és semmit, nem udvarias, nem tapintatos, sőt, még a politikai korrektségre is magasról tesz, idézzünk is fel néhányat a leggenyóbb tréfák közül, hiszen van miből válogatni.

Getty Images/NBC

 

Gervais az elmúlt években ilyen poénokkal ajándékozta meg a közönséget:

"A sok csodálatos arcot látva eszembe jut az a nagyszerű munka, amit idén végeztek – a plasztikai sebészek."

"Remélem, nem bántottam meg senkit. Nem az én hibám. Annyira részeg vagyok, ahogy a következő ember. Hacsak nem Mel Gibson lesz az."

"Az éjjel bulizzunk és keményen piáljunk, vagy ahogy Charlie Sheen nevezi: reggelizzünk."

"Nagy éve volt ez a 3D-s filmeknek: Toy Story, Gru, Tron. Úgy tűnt, mintha idén minden három dimenziós lett volna. Kivéve Az utazó karaktereit. Már most rosszul érzem magam a poén miatt. Mert bedőltem a hájpnak, és nem láttam Az utazót. De ki látta egyáltalán?"

Matt Damont ezekkel a szavakkal konferálta fel: "Az egyetlen személy, akihez Ben Affleck nem volt hűtlen."

Forrás: Getty Images/NBC

 

"Egy csomó nagy filmet nem jelöltek idén. A Szex és New York második részét sem. Pedig biztosra vettem, hogy a legjobb speciális effektek díját az a csapat kapja, ami a film plakátját bütykölte. Csajok, tudjuk, hogy mennyi idősek vagytok, egyikőtöket még a Bonanza egyik részében láttam."

"Amit nem tudtatok Colin Firthről, hogy elég rasszista. És most elég ronda dolgokra gondolok. Azt is láttam, mikor megüt egy vak kiscicát. Üdvözöljük a gonosz Colin Firth-t!"

"A következő közreműködő  (azaz Natalie Portman) tavaly Golden Globe-ot, aztán Oscart is nyert a Fekete hattyú-beli munkájáért. Idén szabadságra ment, mert szült, így nem jelölték semmiért sem. Elég szánalmas."

Antonio Banderast és Salma Hayeket így konferálta fel: "Minden bizonnyal érdekesek, de nem tudom, mert egy rohadt szót nem értek abból, amit mondanak."

"A Golden Globe olyan az Oscarhoz képest, mint Kim Kardasian Kate Middletonhoz képest: kicsit hangosabb, kicsit hitványabb, kicsit részegesebb és sokkal könnyebben megkaphatod – állítólag. Semmi sem bizonyos."

A 2016-os ceremónia elején, a színpadra lépésekor: "Csitt. Kussoljatok már, gusztustalan, drogfüggő, szexuálisan elfajzott söpredék."

Forrás: Getty Images/NBC

 

Tina Fey és Amy Pohler három egymást követő évben, 2013 és 2015 között vezették a díjátadót, és ők sem fogták vissza magukat.

"Matthew McConaughey 20 kilót fogyott a Mielőtt meghaltam-beli szerepéhez. Vagy ahogy a színésznők mondják: benne volt egy filmben."

"Az egyik jelölt a Wall Street farkasa. Nagyon szerettem a filmet, de néhány része túl direkt volt. Úgy értem, hogy ha látni akarom, amint Jonah Hill egy medencében maszturbál, akkor elmegyek Jonah Hill egyik medencés bulijába."

"A Gravitációt a legjobb film kategóriában jelölték. Ez az a történet, amiben George Clooney inkább elszáll a világűrben és meghal, mintsem hogy együtt töltsön akár egy percet is egy vele egykorú nővel."

"És most, akárcsak egy szupermodell vaginája, üdvözöljük Leonard DiCapriót."

"Amal (Clooney) egy emberi jogokkal foglalkozó ügyvéd, aki az Enron-ügyön dolgozik, Kofi Annan Szíriáért felelős tanácsadója volt, és annak a három fős ENSZ bizottságnak tagja, ami a gázai övezetben elkövetett háborús bűnöket vizsgálta. Így ma este a férje életműdíjat kap." 

"Észak-Korea úgy reagált Az interjú című filmre, mint ami teljességgel elfogadhatatlan, és egy rosszindulatú terrorcselekmény. És ami a legjobb az egészben: nem ez a legrosszabb kritika, amit a film kapott."

 

2012-ben Kate Beckinsale és Seth Rogen adták át a vígjáték vagy musical legjobb színésznőjének járó díjat (Michelle Williams kapta az Egy hét Marilynnel című filmben nyújtott alakításáért), és Rogen közölte, hogy "Hello, Seth Rogen vagyok, és épp egy masszív erekciót igyekszek elrejteni."

(Forrás: Independent)