Ilyen röhejesen végződött volna eredetileg a Vissza a jövőbe

Az eredeti befejezés teljesen karakteridegen lett volna George McFly szempontjából. Kész szerencse, hogy megváltoztatták!

Robert Zemeckis 1989-es kultfilmjéből George McFly, az időutazó tinédzser, Marty McFly édesapja a rajongók egyik kedvenc karaktere,

így nyilván sokan a szívükhöz kapnak majd, ha megtudják, milyen bizarr sorsot szántak neki eredetileg a forgatókönyvírók.

George-ot egyébként minden bizonnyal azért szeretik olyan sokan, mert nagyon szép fejlődési ívet jár be a személyisége a cselekmény során.

Amikor Marty visszautazik szülei kamaszkorába, az ifjú George-ot zárkózott, sőt, kifejezetten szégyenlős és nehezen kommunikáló fiúként ismerhetjük meg, később azonban, éppen saját fia, az önmagát Calvin Klein nevű új barátnak kiadó Marty tanácsai hatására egyre nyitottabbá válik. George jellemének megváltozása még a jövőre is kihatással van, hiszen így felnőttként, a főhős középkorú apjaként is sokkal magabiztosabb lesz.


Ehhez a jellemfejlődéshez pedig nagyon is passzolt George megdicsőülése, miszerint szerencsétlen lúzer helyett a film végén az újraírt jövőben sikeres sci-fi író vált belőle. A forgatókönyvírók azonban eredetileg egészen más karriert szántak a férfinak:

profi bokszolót csináltak belőle!

Talán az állt a döntés hátterében, hogy miután Marty segítségével felbátorodott, és a bálon szerelmét, Lorraine-t védelmezve kiütötte Biffet, George egy pálfordulással harcos típus lett, és érdeklődni kezdett a küzdősportok iránt.

Mivel azonban a sztori folyamán a figurát végig alávetett karakterként láthattuk, elég megdöbbentő lett volna ez a befejezés a nézők számára. Arról nem beszélve, hogy miután kiállt magáért, George azt követően sem kezdett vonzódni az erőszakhoz, ez teljesen idegen volt a személyiségétől. Az írók egyébként végül azért döntöttek úgy, hogy inkább sci-fi szerzőt faragnak a figurából, mert nem akarták, hogy úgy dicsőüljön meg, hogy hasonlóvá – azaz erőszakossá – válik a filmbeli ellenpontját képező Biffhez.

Az átírt befejezésnek hála George egyszerre maradhatott hűséges saját személyiségéhez és nyerhetett igazolást. Szóval minden bizonnyal ez volt a filmtörténelem egyik legjobb döntése!


(via ScreenRant)

 

További érdekességek a filmről

10+1 érdekesség a Vissza a jövőbe című kultfilmről

Azt biztosan sokan tudják, hogy a forgatást nem Michael J. Foxszal kezdték meg, hanem egy másik színésszel, de azt talán nem, hogy Einstein eredetileg csimpánz lett volna. Mármint Einstein kutya...

Tovább