Jön a 28 nappal később harmadik része – találd ki, mi lesz a címe!

Ráadásul ismét Danny Boyle rendezi.

Eltaláltad, 28 évvel később (28 Years Later) lesz a címe, és nem csak az első rész rendezője, Danny Boyle tér vissza, de a forgatókönyvíró, Alex Garland is. A készülő projekt azonban nem a korábbi két részt hivatott trilógiává bővíteni, hanem elvileg egy új trilógia nyitánya lesz.

2002-ben (ami még mindig csak 22 évvel ezelőtt volt!) mutatták be a 28 nappal később című filmet, ami

alapjaiban értelmezte újra a zombifilmet.

A főszereplője az akkor még ismeretlen Cillian Murphy volt, ő játszotta Jimet, aki pusztító pesszimizmussal szállt szembe az élőholt hordákkal. A film összesen 8 millió dollárból készült, és 84 millió dollárt hozott összesen. 2007-ben készült hozzá egy folytatás 28 héttel később címmel, de ebben Boyle és Garland csak executive producerként vett részt.

Az új film gyártási költsége kb. 75 millió dollár lesz, ami jócskán felülmúlja az első rész szerény büdzséjét. Boyle, Garland és Murphy már régóta beszélgetnek a folytatásról.

„Valahányszor összefutok Dannyvel vagy Alexszel, mindig megemlítem nekik. Nemrég megmutattam a gyerekeimnek – valamelyik  halloweenkor, úgy négy vagy öt évvel ezelőtt –, és nagyon tetszett nekik. Még mindig megállja a helyét, ami elképesztő egy 20 éves filmtől. Szóval igen, eléggé tetszik az ötlet..”

- mondta 2022-ben Murphy a lehetséges folytatásról.

(via Variety)