Kate Winslet viccesen bebizonyította, hogy a Titanic vége tényleg egy nagy hülyeség

James Cameronnak pedig már nagyon elege van abból, hogy folyton ezzel piszkálják.

Bármennyire is tehetséges fickó James Cameron, azért jókora baklövést követett el a Titanic végén, és szegényt azóta is azzal piszkálják. Rose ott hánykolódik a ajtón, mellette egy hely, Jack pedig didereg egy darabig, majd inkább elsüllyed - ez a jelenet a király meztelen tipikus példája, mert akkora nagy hülyeség, de úgy hatásos a tragédia, ha a szerelmeseknek még jut idejük arra, hogy tisztességesen elváljanak. Az mégsem járja, hogy a fiút agyonnyomja a rázuttyanó hajó, vagy ledarálja a hajócsavar, mert akkor oda a pátosz és a katarzis.

Kate Winslet most Stephen Colbert műsorában bizonyította be, hogy bizony Jack is kényelmesen elfért volna azon a nyavalyás ajtón. A színésznő elmondta, hogy Rose-nak sokkal kitartóbban kellett volna próbálkozni, hogy felsegítse Jacket. Ezt be is mutatta, és felfeküdt Colbert asztalára, majd felhúzta maga mellé a férfit. Jack megmenekült, oda a tragédia.

 

Nemrégiben James Cameron is reagált a mizériára. A Mythbustersben bebizonyították, hogy Jack simán felfért volna az ajtóra, de a rendező ragaszkodott a saját elméletéhez: Jack már hosszú percek óta a jéghideg vízben kuporgott, és hipotermiás lett, azaz kihűlt. 

Cameron végül így zárta le a témát:

Azt hiszem, srácok, nem értettétek meg ezt az egészet. A forgatókönyvben az áll, hogy Jack meghal, így meg kell halnia. Lehet, hogy elcsesztük. Az ajtónak kisebbnek kellett volna lennie. De a csávó akkor is elsüllyed!