Két nemzetközi fesztiválra is meghívták a magyar rendező filmjét

A Velencei után a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatkozhat Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című, világhírű sztárokkal forgatott, külföldi gyártású produkciója.

Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmje a rendező első külföldi gyártású, angol nyelvű alkotása. A mű főbb szerepeiben Vanessa Kirby (A korona) és Shia LaBeouf látható, a további szerepeket többek közt az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker és Benny Safdie alakítják. A Pieces of a Woman egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya (Kirby) gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együttélni a veszteségével, de képessé válik a továbblépésre.

Mundruczó Kornél 2017-ben a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon. Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images

 

A film forgatókönyvét Wéber Kata, Mundruczó állandó alkotótársa írta, saját, többszörösen díjazott színdarabja alapján. A szervezők csütörtöki bejelentése szerint a Pieces of a Woman is szerepel a szeptemberi Torontói Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) programjában. Mundruczó filmje olyan rendezők műveivel fog versenyezni, mint Thomas Vinterberg, Halle Berry, Spike Lee, Vigo Mortensen, Werner Herzog vagy François Ozon.

De a magyar rendező saját honfitársával is versenyben áll, hiszen Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című második nagyjátékfilmjét szintén meghívták a torontói versenybe. (A TIFF teljes filmlistáját itt találjuk.) A magyar rendezők sikeréről szóló hír egyébként pár nappal azután érkezett, hogy kiderült: mind a Pieces of a Woman, mind a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre ott lesz a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon is: a Mundruczó-film a versenyprogramban, a Felkészülés... pedig a Venice Days nevű szekcióban.

A Cannes-i Filmfesztivál elmaradása után a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál lesz az első nagy európai mustra, amit a koronavírus-járvány berobbanása óta megtartanak. A fesztivál szervezői a pandémia miatt számos változtatást vezettek be, egyebek mellett karcsúsították a programot, csökkentették a szekciók számát és a hagyományos helyszínek mellett szabadtéri vetítéseket is szerveztek. Ehhez hasonlóan Torontóban is változtatásokkal készülnek a fertőzés miatt: sok programot autós moziba szerveznek, és virtuális bemutatók is tarkítják a műsort.


(via MTI, Deadline)