Ki legyen az új 007-es? Az egykori Bondnak már megvan a jelöltje

Pierce Brosnannek nagyon határozott elképzelései vannak arról, kinek kéne a nyomdokaiba lépnie.

A 65 éves ír színész 1995-ben Timothy Daltontól vette át az ikonikus szerepet, és az Aranyszem után A holnap markában (1997), A világ nem elég (1999) és a Halj meg máskor (2002) című filmekben is eljátszotta a legendás szuperkémet.

Pierce Brosnan a Halj meg máskorban. Forrás: InterCom

 

A sztár most egy interjúban árulta el, kit tartana a legjobb Bondnak a jövő októberben érkező, Danny Boyle rendezésében készülő, sorban a huszonötödik 007-es filmmel leköszönő Daniel Craig után.

„Úgy gondolom, Tom Hardy nagyon jó Bond lenne.

Örömmel látnám őt a szerepben. Egy olyan színészre van ugyanis szükség, aki egy kicsit felrázza a dolgokat – hiszen ez teszi Bondot Bonddá” – szögezte le Brosnan.

Tom Hardy. Forrás: Chris Jackson / Getty Images

 

Miközben a színész Craig alakítását nagyon dicsérte („Daniel Craig hihetetlen Bondként. Nagyon brutális és erőteljes: el lehet róla hinni, hogy tényleg képes embert ölni”), saját magával szemben kifejezetten önkritikus volt. „Engem valahova Sean Connery és Roger Moore Bondja közé szoktak helyezni, de sosem voltam igazán jó.

Egyedül az Aranyszemben tudtam valóban megragadni a figurát”

– magyarázta a sztár, aki szerint egy nő is eljátszhatná a karaktert, csak akkor az megszűnne James Bond lenni.

Daniel Craig a Casino Royale-ban. Forrás: InterCom

 

Pierce Brosnan egyébként szerencsére csak a szuperkémnek fordított hátat, a filmezésnek nem, így legközelebb már július 19-én találkozhatunk vele, a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című musicalfolytatásban. Ezenkívül további nem kevesebb, mint öt filmje van a megvalósítás valamely fázisában.


(via Independent)