Mark Hamill, Gal Gadot, Natalie Portman is kiálltak Izrael mellett

A legnagyobb sztárok foglalnak állást a váratlan palesztin milicista agressziót követően a szombat óta zajló konfliktus kapcsán a közösségi médiában.

A Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök által háborúnak minősített összecsapások halálos áldozatai folyamatosan nőnek (a hivatalos adatok szerint eddig több mint 900 izraeli és nagyjából 700 palesztin halottja van a konfliktusnak), a Hamász terrorszervezet pedig közben bejelentette, hogy a háború végéig nem tárgyalnak a Gázai övezetbe hurcolt 100–150 izraeli túsz sorsáról.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Natalie Portman (@natalieportman) által megosztott bejegyzés


A borzalmakra villámgyorsan reagált a hollywoodi sztárvilág is, élen azokkal a színészekkel, akiknek személyes kapcsolódásuk is van Izraelhez. Az izraeli születésű Natalie Portman a következőt írta ki az Instagram-oldalára:

„Megszakad a szívem az izraeli emberekért.

Gyerekeket, nőket és időseket gyilkoltak meg és hurcoltak el az otthonaikból. Elfog az iszonyat az ilyen barbár cselekedetek miatt, és szívem minden szeretetével imádkozom minden érintett családért.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gal Gadot (@gal_gadot) által megosztott bejegyzés


Gal Gadot, aki nemcsak Izraelben született, de ott is nőtt fel és élt fiatalkoráig, sőt, le is töltötte a két év kötelező sorkatonai szolgálatot az izraeli hadseregnél, kinyilvánította, hogy szintén Izrael oldalán áll, és szerinte mindenkinek így kéne tennie. Gadot minden nap posztol valamit a konfliktusról; egyik legutóbbi bejegyzésében azt írta, hogy

„a világ nem ülhet közömbösen, miközben ezek az iszonyú terrorcselekmények történnek!”
View this post on Instagram

A post shared by Madonna (@madonna)


Madonna – aki korábban évekig a zsidó kabbala vallás híve volt – egy, az izraeli civilek elleni erőszakot bemutató megrázó videót rakott ki, ami mellett egy hosszas nyilatkozatban kifejtette, milyen lesújtónak tartja ezt a helyzetet, illetve leszögezte, hogy

semmilyen erőszak nem oldhatja meg a problémákat.


További sztárok, akik kiálltak a közösségi médiában Izrael mellett: Mark Hamill (aki egy amerikai és egy izraeli zászló mellé azt írta ki, hogy „Amerika Izrael oldalán áll, mindig”), Mark Ruffalo, Sarah Silverman (akinek rokonai vannak ott), Amy Schumer (aki Mandana Dayani jogász-aktivista gondolatait osztotta tovább) és Jamie Lee Curtis, aki nemes egyszerűséggel minden további nélkül csak egy izraeli zászlót posztolt ki.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis) által megosztott bejegyzés



(via Variety, Independent, hvg.hu)


Nyitókép forrása (Gal Gadot, Mark Hamill és Natalie Portman): Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images, Frazer Harrison / Getty Images és Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images.