Mark Hamill megint szidta egy kicsit Az utolsó Jediket

Fájlalja, hogy a tejivás maradt, de az érzelmes részt kivágták. Bakiparádé is van már a Star Wars 8-hoz.

Múlt héten minden korábbinál több Star Wars hír és érdekesség látott napvilágot, miután végre megjelent a december óta 1,33 milliárd dollárt kaszáló Az utolsó Jedik régen várt dvd-kiadása. Ezekből gyűjtöttük most össze a legizgalmasabbakat.

  • Tényleg nem telik el úgy egyetlen hét sem, hogy Mark Hamill ne mondana valamit Az utolsó Jedikről. Nemrég megint arról panaszkodott (ezúttal az IGN magazinnak), mennyire mostohán kezelték az idős Luke karakterét, és hogy erősen megnyirbálták a jeleneteit. Többek között azt a részt, ahol kiderült volna, hogy a habókos, vén Jedi mester viselkedés valójában csak álca, és Luke-ot igenis megviselik a történtek, például Han halála. A kivágott jelenetekkel kapcsolatban így fakadt ki a sztár: „Arra jutott idő, hogy annak a nagy idegen lénynek a tejét iszogassam, arra viszont, hogy érzelmeket mutassunk, na, arra már nem. De még egyszer mondom, ezek nem rajtam múltak.” (via Geektyrant)
  • Hamillt arról is megkérdezték, szerinte milyen sorrendben kellene megnézni a Star Wars-filmeket. Elsőre ezt válaszolta: „Mindig is úgy gondoltam, hogy olyan sorrendben, ahogyan moziba kerültek.” Aztán mégis meggondolta magát: „Ha még egyet sem láttál, akkor viszont azt hiszem, az a jó sorrend, hogy I., II., III., Zsivány Egyes, IV., V., VI., VII., VIII. Ez mondjuk a gyerekeknél lehet, hogy csikorogni fog, mivel a filmes technológia ma már olyan fejlett, hogy a régi Star Wars primitívnek tűnhet az előzményfilmek CGI-kavalkádjához képest.” (via Movieweb)
  • Hamill az Entertainment Weekly magazinnak arról mesélt, milyen nagy szerepe volt az ötleteinek abban, hogy a '77-es Star Wars legelején a későbbi világmegmentő hős, Luke csak egy folyton siránkozó sivatagi tinédzsernek tűnjön, aki állandóan lázong a farmer nevelőapja ellen. Azt a jelenetnél például, amikor Owen bácsi hazaküldi Luke-ot, hogy pucolja le a frissen megvett C-3PO-t, pedig ő a Tosche állomásra akart átmenni, hogy találkozzon a haverjaival, Hamillnak a saját bevallása szerint nagyon könnyű volt eljátszani a hisztis tinit: „Hat testvérrel nőttem fel, négy lánnyal és két fiúval. Számtalanszor volt olyan, hogy ültünk a családi autóban, és valamelyikük kiakadt: ne már, azt ígértétek, hogy elmehetünk a plázába! Úgyhogy csak fel kellett idéznem ezeket az időket.” Hamill elmondta az ötletét a nyavalygó Luke-ról George Lucasnak is, aki azt mondta, rendben, mondja ezt a szöveget. „Akkor még nem sejtettem, hogy ez a mondat évtizedek múlva is kísérteni fog. Amikor az Empire magazin azt írta, hogy ez az egyik legfontosabb Luke Skywalker-pillanat, akkor úgy éreztem, nem tudják, miről beszélnek. Dühös voltam rájuk.” Hamill ugyanis fájlalta, hogy ki lett vágva többek között az az érzelmes rész az Egy új reményből, amikor Luke tényleg elmegy a Tosche állomásra, hogy ott találkozzon a barátaival. Többek között Biggs Darklighterrel, aki ekkor már menő pilóta, és később majd csak a Halálcsillag elleni támadásnál látják egymást újra – de nem sokáig tart az öröm, mivel Biggs meghal a csatában. Hamill szerint ez a Tosche-jelenet is fontos lett volna, hogy megértsük, Luke mennyire el akar menni a Tatooine bolygóról, és hogy mennyire fontos számára az egyetlen olyan barátja, aki nem gúnyolta Sajtkukacnak az otthonbolygóján. (via Geektyrant)
  • A bluray megjelenéshez időzítve kijött egy bakiparádé-videó is Az utolsó Jedik forgatásáról. Íme: