Matthew Perry és az Oppenheimer lettek 2023 legnézettebb Wikipédia-oldalai

Mindenki az októberben elhunyt színészre és Christopher Nolan atombombás filmjére volt idén kíváncsi.

Az idei évben 84 milliárdnyian nézték meg az angol nyelvű Wikipédiát, ahol a két legfelkapottabb téma az októberben elhunyt Matthew Perry és Christopher Nolan Oppenheimer című mozifilmje voltak:

a Jóbarátok sztárjának adatlapját 42 666 860 alkalommal tekintették meg, míg az Oppenheimerét 28 348 248-szor.

De sokan rákerestek J. Robert Oppenheimerre is, arra az amerikai elméleti fizikusra, akit Cillian Murphy alakított Nolan atombombás filmjében: ő 25 672 469 oldalletöltést generált idén.

 

Forrás: UIP-Duna Film / Angela Weiss / Getty Images

 

Mint ismeretes, az 54 éves Matthew Perryt, aki a Jóbarátok című tévésorozatban Chandler Binget alakította, október 28-án holtan találták Los Angeles-i otthonában. Halála után sorozatbéli színésztársai, Jennifer Aniston, Courtney Cox, David Schwimmer, Lisa Kudrow és Matt LeBlanc is megemlékeztek a színészről.

Végre az összes jóbarát megemlékezett Matthew Perry haláláról

Érthető, hogy nehezen törték meg a csendet, hiszen a sitcom főszereplői köztudottan nagyon közel álltak egymáshoz.

Tovább

 

Christopher Nolan Oppenheimere a harmadik legtöbb bevételt hozó film volt 2023-ban, a Barbie és a Super Mario mögött. Jelenleg 953,7 milliárd dolláros összbevételnél jár, miközben több bevételi rekordot is felállított – ez lett például a legtöbbet kaszáló második világháborús film, és a legtöbbet hozó életrajzi dráma.

(via NME)