Megosztotta az internetet a nem létező Star Wars-film előzetese

Ilyen lenne a Csillagok háborúja, ha Wes Anderson rebootolná.

Wes Anderson az egyik legmarkánsabb stílusú rendező, nem csoda, hogy tele vannak a videómegosztók az ő modorában készített áltrailerekkel. A mesterséges intelligencián alapuló szoftvereknek köszönhetően pedig még könnyebb egy ilyen videót elkészíteni.

A legújabb elkövető a Curious Refuge nevű YouTube-csatorna gazdája, aki azt képzelte el, hogy milyen lenne, ha Anderson rebootolná a Csillagok háborúját The Galactic Menagerie néven.

Az egyperces klip olyan ismerős karaktereket mutat be, mint Leia hercegnő, Luke Skywalker és Darth Vader, akiket ebben a verzióban olyan színészek alakítanának, mint Timothée Chalamet, Scarlett Johansson, Owen Wilson, Bill Murray, Adrien Brody, Willem Defoe, Ed Norton és Jeff Goldblum.

Természetesen megkapjuk a szokásos Anderson-elemeket, a szimmetrikus kompozíciókat, a közvetlenül a kamerába bámuló embereket, a pasztell színpalettát és a fura humort.

A videó, amely már 600 ezer megtekintésnél tart, komoly visszhangot generált a közösségi médiában. Sokan lelkesen fogadták, a többség azt írta, hogy megnézné szívesen a teljes verziót is. "Igazából azt hittem, hogy ez egy Wes Anderson rövidfilm. Nagyon, nagyon jól sikerült!" - írta egyikük, míg más a részletgazdagságát emelte ki.

De nem mindenkit győzött meg az áltrailer.

Igen, még sosem láttam a Star Warsnak ezt az oldalát! Remélem, ez így is marad"

- írta egy kritikus néző.

Van, aki szerint "az emberség, a művészet és a lélek hiánya szinte kézzelfogható" a videóban, míg egy másik Twitter-felhasználó Anderson helyébe képzelte magát.

Imádom, hogy Wes Anderson filmjeinek egésze látszólag pasztellszínekre, szimmetrikus keretezésre és Futura betűtípusra vezethető vissza. Csodálatos lehet, ha az egész karriered mémé válik."

Sokan a mesterséges intelligencia használata miatt kritizálták az alkotót.

"Mind a Star Wars, mind a Wes Anderson-filmeket megfosztottátok attól, ami bájossá és egyedivé teszi őket ezzel az AI-szarsággal. Gratulálok" - tweetelte @doctorbaixue, míg egy másik felhasználó szerint

"az ehhez hasonló videók remekül bemutatják, hogy miért nem működnek a teljesen A.I.-generált filmek. Tudja, hogyan kell lemásolni Anderson filmjeinek középső keretezését és pasztell színvilágát, de nem érti, hogy ezeket a dolgokat miért akkor használják, amikor használják, ami csúnya, céltalan képekhez vezet."

Nem ez az első MI-generálta Anderson-film, így nézne ki például a Harry Potter hasonló stílusban elkészítve:

via: Independent / THR