Megvan, ki lesz a Forrest Gump bollywoodi remake-jében Tom Hanks!

A 2020 karácsonyán debütáló indiai verzióban Aamir Khan csetlik-botlik végig a XX. századi történelmen.

Még márciusban írtuk meg itt a Port.hun, hogy Bollywood legnépszerűbb indiai sztárja, Amir Khan remake-et készít Laal Singh Chaddha címmel a Forrest Gumpból, mert az szerinte „egy csodálatos történet egy csodálatos karakterről, egy csupaszív film, amit az egész család megnézhet”. A XX. századi történelmet végigszerencsétlenkedő, kicsit buta, de nagyon kedves Forrestet maga Khan fogja eljátszani a hindi nyelven készülő verzióban, amelynek ő lesz a producere is saját cégén, az Aamir Khan Filmsen keresztül. A forgatás már el is kezdődött, a Viacom és Aamir Khan meg is osztották az első képet az indiai Forrestről:

A képek forrása: Viacom18 Studios / Aamir Khan Productions / Paramount Pictures / Photofest / The Hollywood Reporter

 

Az 54 éves Aamir Khan megszámlálhatatlanul sok indiai kalandfilmben, vígjátékban, akciófilmben és romantikus drámában szerepelt korábban. De írt már a forgatókönyvet (Utazók vagyunk a szerelem útján) és rendezett is (Mint a csillagok a földön). A Bollywoodi Forrest Gump premierjét 2020 karácsonyára időzítené.

Forrás: Port.hu

 

Mint az közismert, az 1994-es Forrest Gump a következő évben összesen 6 Oscar-díjat söpört be (többek között maga Tom Hanks is kapott egy aranyszobrot, mint legjobb férfi főszereplő).  Azt viszont valószínűleg már nem mindenki tudja, hogy ez is könyvadaptáció – igaz,  Winston Groom eredeti, 1986-os Forrest Gump című regénye több ponton eltér a filmváltozat igencsak Hollywood-kompatibilisre fazonírozott sztorijától. (via The Hollywood Reporter)