Nagyon cuki ez a cica, ráadásul kézzel készült

Újabb imádnivaló animáció debütált a Pixar rövidfilmes sorozatában.

Ahogy arról korábban már írtunk, januárban elindult a Pixar Animation Studios SparkShorts nevű programja, amely tulajdonképpen a Pixaron belüli független filmkészítést takarja, és amelynek keretében az alkotók hat hónap alatt, kis költségvetésből készíthetik el saját különleges produkciójukat.

Az első SparkShorts kisfilm egy Purl című fonalkaland volt Kristen Lestertől, amely a szexista munkahelyi környezet veszélyeire hívta fel a figyelmet, majd megismerhettük Brian Larsen Smash and Grabjét, amiben két robot – akik közül az egyik kísértetiesen hasonlított WALL-E-ra – fellázad monoton munkája ellen.

A harmadik darab a napokban debütált, és ha lehet, még a korábbiaknál is különlegesebb, mivel nem komputeranimácós technikával, hanem teljes egészében kézzel rajzolva készült – ami elég ritka a digitális animáció úttörőjeként ismert Pixarnál. A Kitbull – Rosana Sullivan rendezése – egy valószínűtlen barátság történetét meséli el, ami egy kóbor kiscica és egy pitbull között alakul ki.

Az alkotást már a múlt hónapban bemutatták moziban, de most a Pixar YouTube-csatornájára is felkerült, így bárki megnézheti. Akit pedig mélyebben is érdekel a kisfilm, az egy kulisszák mögött készült anyagot is láthat hozzá kapcsolódva, egy másik videóban pedig megismerkedhet az alkotókkal. A korábbi ígéret szerint a továbbiakban érkező SparkShorts animációk már a Disney+ nevű, hamarosan induló streaming szolgáltatás felületén debütálnak.


(via SlashFilm)