Ne higgy ezeknek a nőknek! Őrültek

Az előzetese alapján nagyon ütősnek tűnik a Harvey Weinstein zaklatási botrányairól szóló legújabb dokumentumfilm.

Szeptember 2-án mutatja be a Hulu azt az Ursula Macfarlane által rendezett, az idei Sundance-en már vetített bő másfél órás dokut, az Untouchable-t, amelynek megszerzéséért az online tévécsatorna hét számjegyű összeget fizetett. Nem csoda, hiszen a most nyilvánosságra hozott trailer alapján nemcsak erőteljesnek és hatásosnak, de igen alaposnak is tűnik.

A bukott producer 91 vádlója közül a filmben sokan megszólalnak, köztük például Rosanna Arquette és Paz de la Huerta színésznők.

„Amikor megpróbáltam elmondani az embereknek, azt mondták: jobb, ha tartom a számat!”

– meséli Arquette, akit Weinstein a kilencvenes években egy Beverly Hills-i szállodában akart arra kényszeríteni, hogy megfogja a péniszét.

De elmondja az igazságot az egykor Harvey Weinstein zeneipari cégénél dolgozó Hope Exiner d’Amore is, akit a szexuális ragadozó filmes még a hetvenes években erőszakolt meg egy üzleti út alkalmával. D’Amore szerint az őt ért gyalázat mellett a járulékos károk is súlyosak, hiszen azóta máshogy tekint az emberi kapcsolatokra, és úgy érzi, elloptak tőle valamit.

Zelda Perkins, Weinstein egykori brit asszisztense szerint maga a hollywoodi rendszer ad kvázi engedélyt a szexuális zaklatásokra. A filmben és az előzetesben az említetteken kívül láthatjuk Ronan Farrow-t is nyilatkozni: ő az egyik riporter (civilben Woody Allen és Mia Farrow fia), aki 2017 őszén lerántotta a leplet a filmes mogul mocskos üzelmeiről.

„Azt mondták nekem, hogy ezek a nők őrültek”

– idézi fel az újságíró, hogyan próbálták meg annak idején mindenáron lebeszélni cikke publikálásáról.


(via The Hollywood Reporter)