Nem csak a Tenet miatt lesz jobb nekünk, mint az amerikaiaknak

Hanem a Mulan miatt is, ami a mozikat elkerülve rögtön a Disney+-on debütál – kivéve ott, ahol nem elérhető a streamelős szolgáltatás.

A koronavírus-járvány miatt a Disney újabb élőszereplős remake-jének premierjét márciusban júliusra tolták, majd határozatlan időre elhalasztották, most viszont bejelentették, hogy – mivel a világjárvány az első számú piacon, az Egyesült Államokban továbbra sem enyhül – mégsem tartják meg a mozibemutatót. Helyette a Mulan a Disney streamelős oldalán, a Disney+-on fog debütálni, szeptember 4-én.

A stúdió pedig úgy próbál a pénzénél maradni (hiszen egy rendkívül látványos, költséges – nem kevesebb mint 200 millió dollárból készült – produkcióról van szó), hogy a felhasználóknak a havi 6,99 dolláros (kb. 2 ezer forintos) előfizetési díjon túl további 29,99 dollárt (nagyjából 8700 forintot) kell fizetniük a kalandfilm streameléséért. Nekünk, magyaroknak viszont öröm az ürömben, hogy azokban az országokban, ahol nem elérhető a Disney+ szolgáltatása, be fogják mutatni a mozik az élőszereplős Mulant – csak még nem tudni, hogy mikor. Bob Chapek Disney-főnök viszont leszögezte, hogy egyszeri alkalomról van szó: nem tervezik a többi filmjüknél is bevezetni ezt a modellt.

Forrás: Fórum Hungary

 

„A Mulan esetében egyszeri alkalomról van szó, nem tervezünk új üzleti modellt bevezetni. Csak világossá vált, hogy

a globális egészségügyi krízis idején a forgalmazást illetően semmi sincs kőbe vésve.

Megvizsgáltuk tehát, hogyan lehetne a Mulant a leghatékonyabban eljuttatni a közönséghez világszerte” – mondta Chapek.

Mindezt azért volt fontos hangsúlyozni, mert nemrégiben hatalmas botrányt kavart, hogy a Universal a koronavírus miatt a mozikat megkerülve rögtön online hozta ki a Trollok a világ körül című családi animációs filmet, ami akkora sikernek bizonyult így is, hogy a stúdió vezetője lenyilatkozta, hogy több produkciójuknak a járvány elmúltával is terveznek online premiert a jövőben, a mozibemutatóval közel egy időben (ezzel azóta kivívták azt a példátlan alkut, hogy a szokásos 3 hónapos ablak helyett a Universal filmek mindössze 17 nappal az AMC lánc amerikai mozijainál történő premier után máris debütálhatnak online).


(via NME)

 

FRISSÍTÉS: Időközben kiderült, hogy a magyar mozik szűk egy héttel a Disney+-os premier után, szeptember 10-én mutatják be a Mulant.