Nem találod ki, ki lett 2023 legjobban fizetett színésze

Nem Tom Cruise vagy Margot Robbie.

A Forbes magazin idén is közölte a legjobban fizetett hollywoodi színészek listáját. A 2023-as év több színész számára is kiemelkedően jól sikerült. Margot Robbie és Cillian Murphy a nyár két legnagyobb filmjének, a Barbie-nak és az Oppenheimernek lett az arca, Ryan Gosling és Matt Damon is több sikeres filmben szerepelt, Tom Cruise pedig kijött végre a Mission: Impossible új részével.

Az első helyre mégis Adam Sandler került fel 2002 után először. A magazin kiszámolta, hogy Sandler 2023-ban 73 millió dollárt keresett, elsősorban a streamingóriás Netflixszel kötött jövedelmező szerződésének köszönhetően. Tavaly a Gyagyás gyilkosság 2.-ben és a Ne merészelj eljönni a bát micvámra című családi filmben szerepelt, valamint a Leó című animációs film főszereplőjének is ő adta a hangját. Emellett producerként jegyezte a Szélhámos rokonok című bűnügyi kalandfilmet, jelenleg pedig Az űrhajósban szerepel.

A második helyezett Margot Robbie lett, aki a Forbes becslése szerint 59 millió dollárt keresett tavaly. Ezt elsősorban a Barbie-val, valamint Wes Anderson Asteroid Cityjével, illetve az Emerald Fennell-féle Saltburn producereként kereste.

Forrás: Port.hu

 

A lista harmadik helyezettje Tom Cruise, aki 45 millió dollárt kapott a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Részért, valamint a 2022-es Top Gun: Maverick streaming eladásaiért.

A negyedik helyen holtversenyben Ryan Gosling és Matt Damon végzett, akik 43 millió dollárt kerestek, előbbi a Barbie-val, utóbbi az Airrel és az Oppenheimerrel.

A hatodik Jennifer Aniston lett, aki 42 millió dollárt keresett, hála annak, hogy Sandler partnere volt a Gyagyás gyilkosság 2.-ben és továbbra is az Apple TV+ The Morning Show című sorozatának főszereplője, illetve folyamatosan kapja a kövér csekkeket a Jóbarátok után.

A hetedik helyen is holtverseny alakult ki, Leonardo DiCaprio és Jason Statham egyaránt 41 millió dollárral keresett. DiCaprio Martin Scorsese Oscar-díjra jelölt Megfojtott virágokjában játszott, míg Stathamnek négy filmje is kijött (Fortune hadművelet - A nagy átverés, Feláldozh4tók, Halálos iramban 10., Meg 2. - Az árok.)

A lista kilencedik helyezettje Ben Affleck, aki a saját cége, az Artists Equity által készített Air főszerepével, valamint a Dunkin Donutsszal kötött nagyszabású reklámszerződéssel keresett 38 millió dollárt.

A tizedik Denzel Washington lett 24 millió dollárral, elsősorban A Védelmező 3. című akció-thrillernek köszönhetően.

A Forbes legjobban fizetett színészek 2022-es listáját Tyler Perry vezette, az azt megelőző három egymást követő évben pedig Dwayne Johnson ült Hollywood trónján.

via: The Independent