Nolan egy súlyos titkot vallott be DiCapriónak az Eredet forgatásán

A kultrendező nem látta az Aviátort – de végső soron volt rá egy jó indoka, hogy miért nem akarta megnézni.

Christopher Nolan nemrégiben megosztott egy vallomást, amelyet Leonardo DiCapriónak tett a 2010-es Eredet forgatásán. Ez volt az első, és mindez idáig egyetlen olyan alkalom, amikor Nolan együtt dolgozott DiCaprióval. A neves rendezőnek azonban egy kicsit kínos témát is szóba kellett hoznia az Oscar-díjas sztár előtt az Eredet munkálatai során közösen eltöltött idő alatt.

 

Christopher Nolan és Leonardo DiCaprio (forrás: Ray Mickshaw/WireImage/Getty)

 

Egy nemrégiben adott interjúban ugyanis Christopher Nolan egy olyan forgatókönyvről mesélt, amit annak idején a híres amerikai filmproducerről, rendezőről, mérnökről és pilótáról, Howard Hughesról írt, csakhogy Martin Scorsese rivális projektje, az Aviátor miatt végül nem lett semmi az egészből. A 2004-ben bemutatott filmben DiCaprio alakította Howard Hughest, és ez Oscar-jelölést is hozott neki.

Az Aviátor miatt azonban Christopher Nolan nem tudta megcsinálni a saját Howard Huhges-filmjét Jim Carrey-vel a főszerepben, és végül meg se nézte az Aviátort.

A Varietynek adott interjúban Nolan ezt mondta a történtekről:

Be kellett vallanom mindezt DiCapriónak, amikor az Eredetet készítettük. Nagyon megrázó volt, hogy nem tudtam megcsinálni valamit, amibe ennyi energiát beleöltem.

(via The Independent)