Rekordhosszúságú lesz a Bosszúállók: Végjáték

Az április végén érkező folytatás lehet az eddigi leghosszabb Marvel film, hiszen több mint három órában ecsetelik majd Thanos csettintésének utóhatásait.

A Bosszúállók: Végtelen háborúban azzal, hogy Thanos egyetlen csettintéssel kiirtotta az univerzum lakosságának a felét, a filmtörténelem egyik legbrutálisabb cliffhangere jött létre, így nem csoda, hogy Joe és Anthony Russo rendezők nem akarják elaprózni a tragikus események következményeit tárgyaló folytatást.

Mindez egészen pontosan azt jelenti, hogy a Bosszúállók: Végjáték játékideje 3 óra 2 perc lesz. Ahogy azt az internet népe felfedezte, több mértékadó site is ezt az adatot tüntette fel ugyanis a filmnél – köztük például az AMC, az Egyesült Államok legnagyobb moziláncának honlapja vagy az IMDb filmes adatbázis.

Korábban egyébként a Russo testvérek is célozgattak már rá, hogy a vágás során ők egy 180 perc körüli verzióval álltak elő, a Marvel pedig azt szeretné, hogy a lehető legjobb alkotás kerüljön mozikba – szóval nem kizárt, hogy nem nyirbálták meg a rendezői változatot. Eddig amúgy a maga 149 percével a Bosszúállók: Végtelen háború volt a leghosszabb Marvel-mozi, de a rajongók valószínűleg már hozzászoktak a két óránál bőven túlnyúló szuperhősfilmekhez.

Az ezt is leköröző 182 perces hosszt eddig még sem a Marvel, sem a Disney nem erősítette meg – pedig már ideje lenne, hiszen a filmet április 26-án mutatják be az amerikai mozik (hazánkban már április 25-től látható lesz). A mozik mindenesetre elkezdhetik tervezgetni, hogy tudják majd ezzel a rekordhosszal maximalizálni az egy napra jutó vetítések számát – a rajongók pedig azt, hogy fogják kibírni pisilés nélkül, ha esetleg nem lesz szünet félidőben.


(via Movieweb)