Shia Labeouf háborús filmje siralmas, 7 fontos bevételt produkált eddig

Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is tovább szárnyal A szépség és a szörnyeteg, Shia LaBeouf legújabb háborús filmje mindössze 7 fontot termelt. Hogyan lehetséges ez?

Az Independent cikke szerint a március végén bemutatott élőszereplős Disney-film, A szépség és a szörnyeteg továbbra is tartja magát a mozis bevételi listán, viszont az újonnan jövőknek nem nagyon sikerül meggyőzni a moziba járó közönséget, hogy őket válasszák: a Páncélba zárt szellem sem hasított, pedig elég jó kritikákat írtak róla a külföldi lapok: 2 300 753 font persze nem kevés, de összehasonlításképpen azért érdemes tudni, hogy Scarlett Johnasson a Luc Besson-féle Lucy-val több mint 3 millió fonttal nyitott.

De nézzük Shia LaBeouf orbitális bukását: a Man Down című filmben egy tengerészgyalogost alakít, aki Afganisztánból hazatérve felesége és fia keresésére indul, miközben rá kell jönnie, hogy otthona sem jobb, mint az afgán harcmezők. Még Gary Oldman szereplése sem villanyozta fel a moziba járókat: bár csupán egyetlen moziban vetítették a filmet Lancashire-ben, ennek ellenére azért továbbra is azt mondjuk, hogy a szerénynél is szerényebb 7 fontos bevételért talán kár is volt megcsinálni a filmet. A háborús dráma jelenleg a kritikusok szavazatai alapján 15 százalékon áll a Rotten Tomatoes oldalon, a közönség azért nem volt ennyire szigorú, ők 64 százalékra értékelték a filmet.