Szovjet varázslókat is láthatunk a Voldemortról szóló rajongói filmben

A Voldemort fiatalkoráról szóló, csaknem egyórás filmre a Warner is áldását adta.

Gianmaria Pezzato rendező 2016-ban indított sikeres Kickstarter-kampányt a Voldemort fiatalkoráról szóló rajongói film elkészítésére. Mielőtt belefogott volna, engedélyt kért a Harry Potter-univerzum filmes jogait birtokló Warnertól, hiszen a Star Trek kapcsán megtapasztalhattuk, hogy van egy határ, amit átlépve perelhetik a rajongói filmek alkotóit.

A kampány sikeres lett, és elkészült a csaknem egyórás film. A történetben egy rosszarcú szovjet varázsló kihallgat egy fiatal varázslónőt, és az ő elbeszélése alapján ismerjük meg azokat a körülményeket, amelyek hatására Tom Denemből Voldemort lett. Ugyan a film nem része a Harry Potter-kánonnak, de az alkotók  a regényekben elejtett információi alapján írták meg a forgatókönyvet, így nem mond ellent J.K.Rowling eddigi történeteinek.

Forrás: Tryangle Films

 

Nyilván a kivitelezésen látszik, hogy nem óriási költségvetéssel dolgoztak, de a látványra és a trükkökre alapvetően nem lehet panaszunk, és a rajongói filmek örökös rákfenéje, a színészi játék hiánya sem teheti tönkre a szórakozásunkat. Ugyan láthattunk már ennél jobb alakításokat, de "profi" filmekben sokkal rosszabbat is.