Tarantino szerint „elhunyt” Rick Dalton, a Volt egyszer egy... Hollywood „főszereplője”

A gyászhírt maga Quentin Tarantino jelentette be.

Nyugalom, nem egy valós személyről van szó, Rick Daltont Leonardo DiCaprio alakította a Volt egyszer egy... Hollywoodban, de hát mégiscsak egy olyan karakterről van szó, aki színész volt a vásznon, és mint tudjuk, Tarantino szereti a szereplőit, és végigkíséri a sorsukat. Jobban mondva végigírja azt, ha máshogy nem, akkor fejben. Így tett most Daltonnal is:

“Megírtam A Rick Dalton filmjei című könyvet. Úgy van megírva, mintha Rick valódi lenne. Tudod, van a Charles Bronson filmjei, meg az Anthony Quinn filmjei, nos, ez is egy ilyen cucc: szinopszisokkal, meg néhány korabeli kritikával. A könyv végigmegy Rick minden filmjén, amit 1988-ig, a karrierje végéig készített. Sőt, azt hiszem, az összes televíziós sorozatán is.”

– mondta.

Tarantino a The Video Archives podcastban tette a bejelentést, melyet Roger Avaryval, a Ponyvaregény társszerzőjével együtt készít. A podcastben “klasszikus filmeket néznek újra VHS-en és új kedvenceket fedeznek fel”, ám ezúttal egy emlékepizódot készítenek Rick Daltonról, és az ő filmjeiről. Tarantino már korábban mesélt Dalton egyik filmjéről, a The Firemanről (A tűzoltó), melyet a színész régi barátjával, és kaszkadőrével, Cliff Booth-tal forgatott (őt a filmben Brad Pitt alakítja).

A sztori szerint Dalton egy vietnami veteránt alakít, akiből zsaru lett, és belebotlik egy csapat korrupt rendőrbe, akik megölik a társát (akit a képzeletbeli filmben a fiatal Sam Jackson alakít). Rick aztán bosszúhadjáratra indul: beöltözik tűzoltónak, és lángszóróval tesz rendet.

A motívum ismerős lehet a Volt egyszer egy... Hollywoodból, Dalton ott is meggyőzően használja a lángszórót.

Rick Dalton gyászjelentését a The Video Archives podcast Twitter-oldalán is közzétették.

(via Deadline)