Tarolhat a díjátadókon Ryan Gosling romantikus musicalje

Damien Chazelle hollywoodi musicalje, a Kaliforniai álom (La la Land) 12 jelölést kapott a Critics Choice Awardson, míg a Moonlight és az Érkezés mindössze 10 jelöléssel büszkélkedhet.

A film, amit ugyanaz a Damien Chazelle jegyez rendezőként, aki a három Oscar-díjas Whiplasht Los Angelesben játszódik. A történetben Gosling jazz-zongoristát alakít, aki összejön egy feltörekvő színésznővel (Emma Stone), ám amikor mindketten kezdenek befutni, a problémák is megszaporodnak körülöttük.

A filmet most jelölték a legjobb film, a legjobb férfi főszereplő (Ryan Gosling), a legjobb női főszereplő (Emma Stone), a legjobb rendező (Damien Chazelle), a legjobb eredeti forgatókönyv (Damien Chazelle), a legjobb operatőri munka (Linus Sandgren), a legjobb díszlet (David Wasco és Sandy Reynolds), a legjobb vágás, (Tom Cross), a legjobb jelmez (Mary Zophres), a legjobb filmzene (Justin Hurwitz) és a legjobb betétdal kategóriában (az Audition The Fools Who Dream” és a “City of Stars” című számokért). Ez már azt is jelzi, hogy a filmet esetleg jelölhetik Oscarra is, ami majd decemberben fog kiderülni.

A Critics’ Choice Movie Awards-ot a BFCA és a BTJA adja át a legjobb filmes és televíziós produkcióknak. A BFCA az Egyesült Államok és Kanada legnagyobb filmkritikus szervezete, több mint 300 tévés, rádiós és internetes újságíró-kritikus a tagja.

 Forrás: www.indiewire.com/