Tom Cruise csak tetteti, hogy jó fiú

Leah Remini színésznő egykor szintén a szcientológiai egyház tagja volt, így közelebbről is ismeri a sztárt, akiről azt gondolja, a tettei egészen más személyiséget takarnak, mint amit mutatni próbál.

A Férjek gyöngye című sorozatból ismert Remini 9 éves korától kezdve egészen 42 éves koráig volt a szcientológusok híve, 2013-ban azonban szakított az egyházzal – azóta ő a legádázabb kritikusuk, amely tevékenységét könyv (Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology), sorozat (Leah Remini: Scientology and the Aftermath) és egy újonnan indult podcast (Scientology: Fair Game) segítségével fejti ki.

Egy friss interjúban a színésznő azzal vádolja a szcientológiai egyházat, hogy kontrollt gyakorolnak Tom Cruise, az egyik leghíresebb szcientológus imidzse felett. „Tom lett a jó fiú, de ez csak azért van, mert a szcientológia irányelve, hogy jó legyen a PR-unk a világban, és minden jó cselekedetről be is számoljunk. De ha jobban megnézed, amiket csinál, valójában nem áll összhangban ezzel” – mondta Remini.

Leah Remini és Tom Cruise. Forrás: Michael Tran / Getty Images és Michael Loccisano / Getty Images for Paramount Pictures

 

A színésznő azt is elárulta, hogy korábban került már bajba amiatt, mert az egyházon belül megkérdőjelezte Cruise cselekedeteit.

„Miért lett ő a szcientológia poszterarca? Hisz még egy házasságot sem tud egyben tartani, kanapékon ugrál

és megmondóemberként viselkedik a szülés utáni depresszió kérdésében (Cruise ugyanis élesen bírálta Brooke Shieldset, amikor az arról vallott, hogy szülése után antidepresszánsokat szedett – a szerk.). De hamar megtanultam, hogy ne kritizáljam, mert Tom Cruise afféle messiás a szciengológusoknál. Arról az emberről beszélünk, aki évek óta nem látta a saját lányát. Közben meg elhiteti az emberekkel, milyen szuper kedves fickó. De én nem veszem be” – tette hozzá.

Leah Remini mindezt azután nyilatkozta, hogy nemrég egy másik színésznő, Thandie Newton bevallotta, félelmetes élmény volt Tom Cruise-zal dolgozni a Mission: Impossible második részének forgatásán. „Nem kevés kurázsi kellett hozzá, hogy ezt elmesélje, és ha még többen emelnék fel a szavukat, és bátran ugyanezt tennék, akkor talán eljutnánk valahová” – szögezte le Remini. Az interjút szemléző Independent kereste kommentárért a szcientológiai egyházat és Tom Cruise-t is, de egyik fél sem reagált.


(via Independent)