Új, szomorú előzetest kapott a szomorú Ben Affleck új, minden korábbinál szomorúbb filmje

A lecsúszott, alkoholista sztár egy lecsúszott, alkoholista kosárlabdaedzőt alakít a The Way Backben

A The Way Back pont olyan, mintha filmre vitték volna a Sad Affleck-mémet: Ben Affleck szomorúan néz, miközben szól a szomorú zene. Ezt novemberben írtam Gézánk sportdrámájáról, amihez akkor jött ki az első előzetes, most pedig itt az újabb:

A film főhősének, akit Affleck alakít, vvalamikor régen nagyon bejött az élet: ünnepelt kosárlabdasztár volt a középiskolában, sportösztöndíjjal mehetett egyetemre, ám végül hátat fordított a pályának, elveszítve ezzel a reményt egy ígéretes jövőre. Évekkel később Jack egy folyamatosan lefelé tartó spirálban vergődik, alkoholizmusa miatt romba dőlt a házassága, és semmi reménye nincs egy jobb életre. Ekkor jön a felkérés: legyen ő az egykori iskolájában a kosárlabdacsapat edzője, mert a dicsőséges aranykor már a múlté lett, mióta nincs ott, és a suli színvonala hanyatlásnak indult. Jack vonakodva, de elfogadja az állást. Ahogy a fiúk látványosan összedolgoznak a pályán, mint egy igazi kosárcsapat, ráadásul nyernek is, Jack végre talál egy indokot, hogy egyszer s mindenkorra szembeszálljon a démonaival, amelyek rossz útra terelték őt. De vajon be lehet-e tömni a tátongó űrt, van-e gyógyír a régi sebekre, vissza lehet-e még fordulni a kárhozat útján?

Ugye, hogy olyan ez az egész, mintha valaki egy sportdrámában mesélte volna el Ben Affleck elmúlt néhány évét? Kétszeres Oscar-díjas színész-író-rendező-producerként, megannyi kultfilmmel a háta mögött, a karrierje csúcsán megkapta Batman szerepét a kasszarobbantó Warner-szuperhősfilmekben, de valami megtörik benne, elveszik tőle a saját Batman-filmjét, lecserélik Robert Pattinsonra, és bejárja a sajtót a fénykép, amin Affleck annyira be van tintázva és meg van rottyanva, hogy az exfelesége, Jennifer Garner kénytelen bevinni kocsival a rehabra. Talán majd ez a kosaras film elhozza neki az újabb díjesőt és a kritikai sikert, ahogy Mickey Rourke és A pankrátor esetében történt? 2020. március 6-án, a mozipremier napján megtudjuk! (via Geektyrant)