Újabb őrült sztori a legnagyobb sztárokkal: kijött Wes Anderson új filmjének előzetese

A The French Dispatch-et júliusban mutatják be az amerikai mozik.

Anderson várva várt tizedik nagyjátékfilmje a stop-motion technikával készült Kutyák szigete után ismét egy élőszereplős alkotás, olyan színészek részvételével, mint Bill Murray, Tilda Swinton, Owen Wilson, Adrien Brody, Frances McDormand, Jason Schwartzman, Mathieu Amalric, Christoph Waltz, Willem Dafoe, Edward Norton, Benicio Del Toro, Elisabeth Moss, Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Jeffrey Wright és Saoirse Ronan.

A hivatalos ismertető szerint a The French Dispatch egy fiktív XX. századi francia városban működő amerikai újság (a címbeli The French Dispatch) újságíróihoz szóló szerelmeslevél, ami a magazinban publikált sztorikból áll össze.

A szolgálólány meséje című sikersorozat sztárja, Elizabeth Moss – aki most először dolgozott együtt Andersonnal – a következőket nyilatkozta még tavaly a forgatásról. „Franciaországba mentem, ahol két napot forgattam, és az egész olyan volt, mintha beléptem volna egy Wes Anderson-filmbe.

Mindenki úgy nézett ki, mintha egy Wes Anderson-filmben lenne (ahogy a legtöbben általában benne is vannak), és ott volt Wes Anderson, aki szintén úgy festett, mintha egy Wes Anderson-filmben lenne.

Olyan volt az egész, mint egy különös álom. És mindenki nagyon kedves volt. Valaki olvasott, más zenét hallgatott, voltak emberek, akik beszélgettek és croissant-t ettek. Igazi kulturális élmény volt” – számolt be róla a színésznő.

A The French Dispatch-et július 24-én mutatják be az amerikai mozik. Az IndieWire a premierdátumból arra következtet, hogy a film előtte a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütálhat – ami a 2012-es Holdfény királyság óta nem történt meg Anderson-filmmel, mivel az alkotó két utolsó munkája Berlinben mutatkozott be.


(via IndieWire)