Színházi kalandok mindenkinek - vár a Szegedi Szabadtéri Játékok!

Kirobbanó lendülettel vette kezdetét a 91 éves Szegedi Szabadtéri Játékok új évada. A napfény városának hatalmas színpadain változatos színházi esték sokaságával és számos feledhetetlen élménnyel vár az idei nyár!

Mediterrán városközpont, pezsgés, csillagfényes éjszakák – már ezért érdemes Szegedre látogatni, a nyáresték megkoronázásaképp pedig egy remek kultúrprogram teheti még kellemesebbé az itteni időtöltést! A Szegedi Szabadtéri Játékok két helyszínének sokszínű műsorkínálatában minden műfaj kedvelői megtalálhatják a számukra legizgalmasabb szórakozást.
A Fogadalmi templom tornyainak árnyékában két nagyszabású produkció várja az évad második felében a vérbeli Szabadtéri-élményre vágyókat. A Fesztivál saját előadásainak sorában elsőként Verdi La Traviatája kápráztatja el a közönséget. A grandiózus operát két alkalommal láthatják a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében és Kolonits Klára főszereplésével. A keserédes szerelmi történet örökérvényű mondanivalója friss szemlélettel, szemet gyönyörködtető látvánnyal elevenedik meg július 29-én és 30-án.

A Dóm tér hatalmas színpadán az opera után a dzsesszé lesz a főszerep: augusztusban érkezik a Chicago, méghozzá a Szabadtéri Játékok történetében először! A humorban, sodró ritmusokban és kétes erkölcsű szereplőkben bővelkedő musicalben hazánk legkiválóbb zene- és táncművészei és országos hírű színművészek - köztük Ónodi Eszter, Czakó Julianna, Nagy Ervin, Janza Kata, Mészáros Máté és Lakatos Márk - lépnek színre, hat fergeteges estén át: augusztus 12-én, 13-án, 14-én, 18-án, 19-én és végül 20-án. A 15 perc hírnév buktatóit feltáró előadás napjainkra is kikacsint, és Béres Attila rendezésében garantált szórakozással várja nézőit.

A Szabadtéri Játékok második játszóhelyén, a platánfás Erzsébet-liget hűvösében megbújó Újszegedi Szabadtéri Színpadon is színes műsorpaletta kínál izgalmas programlehetőségeket. Július 20-án Básti Juli és Nagy Ervin vendégszereplésével és kiváló muzsikusokból álló zenekarával Dés László válogat karrierjének legkedveltebb dalaiból. Koncertjét követően borzongás veszi birtokba az újszegedi színpadot, mert a Játékszín A dominógyilkosság című vérfagyasztó krimije érkezik, többek közt Lévay Viktória, Dobó Kata, Szerednyei Béla főszereplésével. Szente Vajk és Galambos Attila előadásában egy tengeri kirándulás vesz nem várt fordulatot egy rejtélyes levélnek köszönhetően…
Az augusztus sem telhet el izgalmak nélkül, noha egy könnyedebb téma, az első szerelem kerül a középpontba az Újszegedi Szabadtéri Színpad következő előadásában, a Gyöngyhajú lány balladája című, Omega-slágerekkel tűzdelt ExperiDance-musicalben. Az augusztus 6-án színpadra kerülő produkció kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódás!

Legendás zenei együttműködés: Presser Gábor, Karácsony János és a Csík Zenekar kínál valódi különlegességet a zenekedvelőknek ezután. A neves művészek A dal a miénk című koncertjét augusztus 10-én láthatja a közönség.

Egy héttel később Rost Andrea hív kerek születésnapja megünneplésére. Vendégeivel, a Budapest Hot Jazz Banddel, Jávori Ferenc Fegyával és a Budapest Klezmer Banddel, valamint Lukács Miklós cimbalomművésszel a díva augusztus 17-én megmutatja, hogyan fér össze a magyar népzene és a cigány dallamok, a klezmer és a dzsessz.

Augusztus 19-én és 20-án pedig az Anconai szerelmesek zenés komédiája ígér felhőtlen kacagást az újszegedi évad zárlaként. A Veres1Színház vérbő vígjátékában kedvenc olasz slágereink mentén bonyolódnak a szálak, míg természetesen győz a szerelem!
Rengeteg muzsika, tréfás és elgondolkodtató történetek és életre szóló kalandok várnak a Szegedi Szabadtéri Játékokon – ne maradj le idén sem!