A Bridgerton színésznője a Netflixre mutogat a pszichotikus összeomlása miatt

Úgy érezte, mintha egy metaforikus, láthatatlan pisztolyt nyomtak volna a fejéhez. És még intergenerációs trauma is gyötörte.

Egy podcastben vendégeskedett Ruby Barker színésznő, aki A Bridgerton család első évadában állandó szereplő volt, a másodikban pedig vendégszereplőként tért vissza. Ő alakította Marinát, egy Featherington-unokatestvért, akit botrányos terhessége társadalmi páriává tett a Regency-korabeli Londonban.

Barker a Netflixet és a Shondaland produkciós céget hibáztatta azért, mert nem támogatták őt, amikor a sorozat bemutatója után két pszichotikus összeomlása is volt. A színésznő elmondta, hogy az első pszichotikus epizódja 2019-ben következett be, miután befejezte A Bridgerton család 1. évadának forgatását, a második pedig 2022-ben, és "semmilyen támogatást" nem kapott a Netflix-től.

"Se a Netflix, se Shondaland részéről senki nem vette fel velem a kapcsolatot, vagy még csak e-mailt sem küldtek nekem, hogy megkérdezzék, jól vagyok-e, vagy hogy hasznát venném-e bármilyen utógondozásnak vagy támogatásnak a két pszichotikus epizódom után" - mondta Barker az Oxfordi Egyetem LOAF podcastjában.

Barker szerint mentális egészsége a Bridgerton forgatása alatt kezdett romlani. Azt állította, hogy a karaktere elszigeteltsége negatívan hatott rá.

A forgatás alatt egyre rosszabbul éreztem magam. Nagyon gyötrelmes volt számomra, mert a karakterem nagyon elidegenedett, nagyon kiközösített volt, egyedül kellett lennie ilyen szörnyű körülmények között."

A színésznő egy héttel A Bridgerton család 1. évadának forgatása után kórházba került, és szerinte ezt eltussolták és titokban tartották.

"A sorozat premierje előtt jöttem ki a kórházból, az Instagram követőim száma egyre nőtt, rengeteg elfoglaltságom volt... Az életem egyik napról a másikra drasztikusan megváltozott, és még mindig nem kaptam támogatást. Szóval nagyon-nagyon keményen próbáltam úgy tenni, mintha minden rendben lenne, mintha tudnék dolgozni, és mintha nem lenne probléma."
Brenda Emmanus és Ruby Barker a How To Stop A Recurring Dream című film bemutatóján, 2021 (Forrás: Getty Images)

 

Barker egy 2022. májusi Instagram-posztban utalt pszichotikus problémáira, amikor közzétette, hogy "nagyon sokáig nagyon rosszul volt", és "a Bridgerton óta küszködött". Akkoriban megköszönte a Netflixnek, hogy "megmentették" azzal, hogy szerepet adtak neki a "Bridgertonban", most azonban kritizálja a streamert, amiért nem támogatta őt.

"Jelenleg kórházban vagyok, hamarosan kiengednek, és remélhetőleg folytathatom az életemet" - mondta akkor Barker a követőinek.

Tomboltam, dühös voltam, feszített belülről az interggenerációs trauma is. A világ súlyát cipeltem a hátamon, és most ott tartok, hogy megvan a diagnózisom."

Most a LOAF podcastben Barker elmondta, hogy nem kapott támogatást A Bridgerton család mögött álló stúdióktól, és a sorozatot egy nyomasztó időszakban kellett népszerűsítenie.

Majdnem olyan volt, mintha egy metaforikus láthatatlan pisztolyt nyomtak volna a fejemhez, hogy eladjam ezt a sorozatot, mert ez egy pezsgő és szórakoztató produkció. Nem akartam ebbe a képbe belerondítani, mert akkor soha többé nem kapok munkát.

Via: Variety