A rajongók találtak egy fontos összefüggést a True Detective 4. és 1. évada közt

Még az is lehet, hogy Matthew McConaughey is feltűnik az új évadban.

Rég volt olyan széria, ami annyira megmozgatta nézőket, mint az HBO sorozata, a True Detective. Még csak a második résznél jár a negyedik évad, de máris számtalan elmélet született, az egyik azt jósolja, hogy össze fogják kapcsolni a most futó szezont a tíz éve bemutatott első évaddal.

A True Detective egy bűnügyi antológiasorozat, aminek minden évadában teljesen új szereplőket és teljesen új ügyet láthatunk, de most úgy néz ki, mégis van valamiféle összefüggés a sztorik közt. A most futó negyedik évad az alaszkai Ennisben játszódik, ahol egy kutatóállomás tudósai rejtélyes körülmények közt eltűnnek, majd hasonlóan megdöbbentő módon kerülnek elő. Ráadásul mindez lehet, hogy összefügg egy évekkel korábbi gyilkossággal is. Ezúttal is két nyomozót követünk, akiket Jodie Foster és Kali Reis alakít. Az évad eddig alapvetően pozitív kritikákat kapott, és többen is a kultikus első szezonhoz hasonlítják, amiben Matthew McConaughey és Woody Harrelson játszották a két nyomozót. A 4. évad 2. részében viszont láthattunk egy olyan motívumot, ami arra enged következtetni, hogy talán nem csak színvonalban, de a sztoriban is találhatók összefüggések az első és a negyedik évad közt.

Forrás: HBO/Independent

 

Egész konkrétan arra a spirál alakú ábrára gondolunk, ami többször is feltűnik az új részben: az egyik áldozat homlokán, a másik mellkasán, a korábbi hátán és egy lakókocsiban is. De aki emlékszik még az első évadra, annak ismerős lehet ez a szimbólum: ez van az első évadban látható egyik áldozat, Dora Lange hátán is. Ez a szimbólum kapcsolódik a Sárga Királyhoz (Robert W. Chambers novellája), és ez az, ami miatt Rust Cohle (McConaughey) később mindenütt spirált lát.

A rajongók ebből azt feltételezik, hogy a két évad, a két ügy valamilyen módon összefügg, és így

még az sem kizárt, hogy Matthew McConaughey feltűnik a negyedik szezonban

– ezt erősíti, hogy a színész az évad egyik executive producere, és az, hogy mikor a rajongók kiszúrták az utalást a Sárga Királyra, az évad írója és rendezője, Issa López megdicsérte őket:

„Látom, valaki komolyan odafigyel.”

kritikánk a 4. évadról

Miért éppen Alaszka? – Újra itt a True Detective

Sajátos hangulatával és ezúttal alaszkai helyszínnel, továbbá Jodie Foster főszereplésével január 15-én megérkezett a népszerű bűnügyi antológiaszéria legújabb, negyedik évada. Kritika az első részről.

Tovább

 

(via Independent)