Ezt a 7 sorozatot nézd a Netflixen novemberben

Ott a kínálatban egy várva várt Addams Family-spinoff, egy klasszikus szkeccs-show és A Korona új évada.

Wednesday


Az Addams Family már majdnem 100 éve velünk van, először 1938-ban tűnt fel a galád család rajzolt formában a New Yorkerben, majd egy 1964-es tévésorozatot ihlettek, amely csak két évadot élt meg. Egy évtizeddel később animációs sorozatként indult újra, de egy év után leállították azt is. A '90-es évek elején két film is készült, majd a 2019-es animációs verzió is elég pénzt hozott ahhoz, hogy megérdemeljen egy folytatást, de úgy tűnt, a franchise-nak vége.

Korábban maga Tim Burton is megpróbálkozott egy stop-motion animációs film elkészítésével a 2010-es évek elején, de a Netflix élőszereplős sorozatával valószínűleg jobban járunk, pláne mert Alfred „Al” Gough és Miles Millar showrunnerek (Las Vegas – A bűnös város, Smalville, Into the Badlands) útját a nyolc részből négy rendezőjeként és executive producerként maga Burton egyengette. A Wednesday nagyrészt a Nevermore Akadémián játszódik, és elsősorban Wednesday Addams ott töltött idejére összpontosít. Tinidráma egy hátborzongató arisztokrata családról? Jöhet!

A Korona

A részben valós eseményeken alapuló, részben fiktív sorozat eddig is nagy népszerűségnek örvendett, II. Erzsébet királynő halálát követően azonban valószínűleg még több figyelem hárul rá. November 9-én debütál az 5. évad, amelyben a királyi családnak az eddigi talán legnagyobb kihívásával kell szembenéznie: be kell bizonyítaniuk, hogy továbbra is van létjogosultságuk a '90-es évekbeli Nagy-Britanniában, miközben Diana és Károly folyamatos médiaháborút vív egymással, és szemmel látható repedések jelennek meg a királyi intézményen.

Az új évadban már Elizabeth Debicki alakítja Diana hercegnét és Dominic West Károly herceget, Olivia Colmant pedig a Harry Potter-filmek Dolores Umbridge professzora, Imelda Staunton váltja II. Erzsébet királynő szerepében. Diana hercegné titkos viszonyai is bekerülnek az új évadba, Salim Daw alakítja ugyanis Mohamed Al-Fajedet, a milliárdos áruház-tulajdonost, Khalid Abdalla pedig Al-Fajed fiát, Dodit, aki tragikus módon ugyanabban a párizsi autóbalesetben halt meg, amelyben Diana hercegné is, hiszen ekkor már romantikus kapcsolat fűzte őket egymáshoz. 

Key & Peele

Jordan Peele-t a magyar nézők többsége valószínűleg „csak” horrorrendezőként ismeri, a Tűnj el!, a Mi és a Nem szerepel az eddigi filmográfiáján, és nem mellesleg ő áll producerként a Kampókéz és a Lovecraft Country című sorozat mögött. A karrierjét azonban komikusként kezdte, legismertebb „formációja” a Key & Peele (2012) című sorozat, amiben a Key Keegan-Michael Key-t jelöli, és akivel iszonyú vicces szkeccseket rakott össze mindenféle témában.

Az 5 évadból egyelőre csak az első három kerül fel, de azok is tele vannak olyan klasszikusokkal, mint például a fenti kommandósfilm-paródia.

Manifest – 4. évad, 1. rész


A misztikus széria még az NBC-n indult, 12 millióan követték az első évadban. A 3. évad után azonban megkapta a kaszát – és akkor jött a Netflix egy mentőövvel. Az utolsó évad 20 epizódja két részletben kerül fel.

A sztori szerint amikor a Montego Air 828-as járata leszáll, kiderül, hogy a levegőben töltött idő alatt a világ öt évet öregedett. Az utasok barátai, családtagjai és kollégái – miután elgyászolták őket – már rég feladták a reményt, és továbbléptek. Most, hogy a lehetetlennel kénytelenek szembenézni, mindannyian kapnak egy második esélyt. De ahogy kezdenek megbarátkozni ezzel az új helyzettel, egy még furcsább rejtély bontakozik ki előttük.

Halott vagy

A  Liz Feldman  által kreált fekete komédia, amelyet producerként olyan nevek támogatnak, mint Will Ferrell és Adam McKay két nő barátságáról szól. Jen (Christina Applegate) egy nemrég megözvegyült ingatlanügynök a kaliforniai Laguna Beachen, aki terápia, edzés és más módszerek segítségével próbálja feldolgozni a veszteségét. Judyval (Linda Cardellini) egy gyászfeldolgozást segítő csoportban találkozik. Jen a férjét siratja, akit egy cserben hagyásos gázolás áldozata lett, míg Judy azt állítja, hogy a vőlegényét gyászolja, aki szívrohamban halt meg. Valójában Judy a cserbenhagyó sofőr, és a vőlegénye szakított vele. A két nő közt mély kötelékek alakulnak ki.


Zac Efronnal a Föld körül – 2. évad


Zac Efron utazós szériáját már csak a gyönyörű képei miatt is érdemes követni. Az első évad ugyan kiváltott némi vitát, mivel Darin Olien producer áltudományos egészségügyi termékeit promotálta, de aki nem egy tévéműsortól várja az orvosi tanácsokat, annak nem kellett csalódnia. Efron még egy Emmy-díjat is nyert a legjobb műsorvezető kategóriában. A 2. évad ugyanarra a receptre épül, csak ezúttal Ausztrália a helyszín. És igen, lesz benne koalasimogatás.

Blockbuster


November 3-án debütált Vanessa Ramos sitcomja, amelyben Randall Park alakítja Timmyt, az utolsó Blockbuster Video - a leghíresebb amerikai filmkölcsönző - kitalált változatának vezetőjét , és arra keresi a választ, hogy mi és ki kell ahhoz, hogy egy kisvállalkozás sikeres legyen. A sorozat másik főszereplője a Brooklyn 99 - Nemszázas körzetből ismert Melissa Fumero.

A szériának már a létezése is egy merő irónia: a (a valódi) Blockbuster-hálózat sírjába ugyanis sokak szerint az utolsó szöget az a Netflix ütötte be, amely most helyet ad a keserédes nosztalgiázásnak.

Via: IndieWire