George Clooney rendezte Ben Affleck új filmjét – itt a trailer!

A mozikban decemberben, az Amazon Prime-on januárban debütál a The Tender Bar, ami egy Pulitzer-díjas amerikai újságíró fiatalkorát meséli el.

George Clooney legújabb rendezése keresve sem találhatott volna jobb platformot az online könyvesboltból szórakoztatóipari óriássá felnövő Amazon Prime-nál: a The Tender Bar ugyanis a Pulitzer-díjas amerikai újságíró, J.R. Moehringer azonos című önéletrajzi könyvéből készült. Bár nekünk, magyaroknak aligha mond bármit is az ő neve, mindenképp meg kell említeni, hogy Moehringer volt a szerzője a teniszcsillag Andre Agassi 2009-es önéletrajzi könyvének is, és jelenleg épp Harry herceg memoárján dolgozik, amiből - komoly összegbe mernék fogadni, hogy szintén lesz majd film vagy tévésorozat (esetleg mindkettő). De térjünk vissza inkább a The Tender Barhoz, aminek már az előzetese is kijött. Íme:

A történet tehát az apa nélkül felnövő J. R. Moehringer igaz történetét mutatja be. Az írót a '70-es években, csintalankodó kisgyermekként még Daniel Ranieri alakítja, a '80-as évekre eső egyetemi évei alatt viszont már a Ready Player One sztárja, Tye Sheridan bújt a bőrébe. A főszereplő apját nem ismerjük meg, mert a születése után nem sokkal lelécelt, így az egyedülálló anyja (Lily Rabe) neveli fel. Ám mivel sem ő, sem a zsémbes nagypapa (Cristopher Lloyd) nem túl jó szülői mintakép, a kis Moehringer lényegében a csaposként dolgozó Charlie bácsi (Ben Affleck) életvezetési tanácsait követve serdül kamasszá egy kocsmában (innen a cím is), és szereti meg örök életre az olvasást, valamint természetesen az írást is.

A mozikban december 17-től, az Amazon Prime Videón január 17-től látható The Tender Barnak nemcsak a rendezője Oscar-díjas: a forgatókönyvét A tégláért aranyszobrocskával jutalmazott írta. (via The Hollywood Reporter)