Gömbérzék is kell A Bridgerton család szexjeleneteihez

A Netflix sorozatának egyik főszereplője elárulta, hogy milyen trükköt vetnek be az ágyjeleneteket forgatásakor.

A nagy sikerű kosztümös széria új évada március 25-én debütál a Netflixen, és egy vadonatúj szerelmespárt ismerhetünk meg benne, a Jonathan Bailey által alakított Anthony Bridgertont és az újonc – korábban a Szexoktatásban látott – Simone Ashley által megformált Kate Sharmát.

Bailey a premier kapcsán adott interjújában elárulta, hogy az évad során a szakmai repertoárja új trükkökkel gazdagodott, hála egy labdának.

Elképesztő, mi mindenre lehet használni egy félig felfújt labdát” -

mondta, az új szabályok szerint ugyanis a szexjelenetek közben minimum három „akadálynak” kell elválasztania egymástól a résztvevők testét, a lapos labda pedig alkalmas rá, hogy bizonyos testmozdulatokat úgy végezzenek el a szereplők, hogy közben nem érnek egymáshoz.

Baily elismeri, hogy

elég nevetséges a dolog, és jó pár vicces momentum születik belőle, de így legalább kevésbé kínos a szexjelenetek felvétele.”

A Kate-et alakító Simone Ashley szerint az intimitáskoordinátor jelenlétének köszönhetően biztonságos légkör uralkodik a forgatáson, a szakember ráadásul arra biztatja őket, hogy ne féljenek bemutatni, mit jelent a női karakterek számára a szexuális öröm átélése.

Az úgy nevezett az intimitáskoordinátorok manapság már elengedhetetlen részei a forgatásoknak, különösen a kosztümös produkciók esetében. Az Outlander – Az idegen alkotói például a hatodik évadban döntöttek úgy először, hogy igénybe veszik a szakemberek segítségét.

A Bridgerton szexjeleneteit illetően a netflixes Vágyak/Valóság intimitáskoordinátora, Casey Hudecki is elismerését fejezte ki, de szerinte a Tönkretehetlekben és az Eufóriában is kiváló munkát végeztek, pláne ami a transznemű és a meleg színészeket illeti. Hudecki úgy látja, hogy azért tudják ezek a sorozatok és filmek egyre jobban bemutatni a szex sokszínűségét, mert sikerül a forgatásokon „safe place”-t, azaz biztonságos környezetet teremteni.

Hudecki elmondása szerint az intimitáskoordinátor feladatkörébe többek közt a tanácsadás, a mozgásoktatás, a koreográfia, elsősegély és a mentális egészség biztosítása tartozik bele, illetve a konszenzualitás és a hatalmi dinamikák mélyreható ismerete.

Via: Indiewire