Íme 5 pompás vígjáték az HBO GO kínálatából

Ma van a tea nemzetközi világnapja – nevessünk kedvenc brit sztárjaink legjobb filmjein!

Miről nevezetes május 21-e? Ez a meditáció világnapja, a munkába bringázás világnapja, és 2020 óta a tea nemzetközi világnapja is. Mivel az utóbbi régi angol szokás, főleg 5 óra tájékán, a mostani tematikus filmajánlónkban olyan vígjátékokat válogattunk össze (ideértve néhány vicces akciófilmet és romantikus drámát is) az HBO GO kínálatából, amelyekben a kedvenc brit sztárjaink bolondoznak. Íme a listánk:

 

1. Újra a régi / Still Crazy

Bill Nighy ebben az 1998-as angol vígjátékban abba az időszakba visz vissza minket, amikor trapéznadrág, kacsaorrú cipő és fűzős pulóver nélkül jobb érzésű fiatal ki sem merészkedett az utcára. A kivénhedt és elfeledett rockerek azonban idővel pocakos, kopaszodó átlagpolgárok lettek, akik ma már annak is örülnek, hogy fedél van a fejük felett. A dobosuk az adóhivatal elől menekül, a basszusgitáros családapa lett, az énekes pedig más munka nem lévén, óvszer-automatákat töltöget fel. A fickók húsz év után elhatározzák, hogy újra összeállnak egy koncert erejéig. De vajon ki kíváncsi rájuk?

 

2. Alfie

Jude Law ebben a 2004-ben bemutatott angol-amerikai romantikus drámában egy szívtelen szívtipró: ő Alfie, a nagy nőcsábász hírében álló, jóképű úriember, aki nem nem tud ellenállni egyetlen nőnek sem, és alig találkozott olyan nővel, aki neki ellen tudott volna állni. A legfontosabb feladat számára becserkészni a napi áldozatot, azután irány az ágy - vagy inkább a limuzin hátsó ülése -, aztán máris jöhet a következő. Ha nem említettük volna: Alfie limuzinsofőrként dolgozik, a gazdagokat furikázza Manhattan utcáin. Alfie-nak csak egyetlen komoly elve van: ne randevúzz egyedülálló anyukákkal, mert nem csak egy gondot veszel a nyakadba!

 

3. A csúf igazság / The Ugly Truth

A skót fenegyerek, Gerard Butler ebben a 2009-es vígjátékban azt akarja bebizonyítani fogadásból, hogy a pasik minden nőt el tudnak csábítani. Egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetőjeként ugyanis meg akarja mutatni a főnökének, hogy az ő módszerei mindig működnek, tényleg azt csábít el, akit csak akar. És ő történetesen majdnem mindenkit el akar csábítani...

 

4. Piás polák bérgyilkos / You Kill Me

A kiváló brit színész, Sir Ben Kingsley ebben a „mókás” magyar című vígjátékban egy kisvárosi maffia bérgyilkosát alakítja. Elismert szakember, precízen, pontosan végzi a dolgát. Cserében még azt is elnézik a főnökei, ha alkalomadtán a pohár fenekére néz. Ám egyik nap jóvátehetetlen hibát követ el, elalszik munka közben. Az áldozatának így sikerül lelépnie. A főnöke elzavarja a névtelen alkoholisták klubjába. Frank elindul a javulás rögös útján, rendes munkát, Tom, illetve Laurel személyében pedig barátot és barátnőt talál. A nyugalomnak azonban vége szakad, amikor odahaza a konkurencia nyomulni kezd, és a józan Frankre nagyobb szükség van, mint valaha.

 

5. Kingsman: A titkos szolgálat / Kingsman: The Secret Service

Colin Firth 2014-es, fergeteges James Bond-paródiája annak idején annyira bejött a nézőknek, hogy azóta már készült hozzá egy második rész is, Kingsman: Az aranykör címmel (ami szintén megtekinthető az HBO GO-n). A történet főszereplője az ifjú Töki (Taron Egerton), akit kicsaptak az iskolából, így most munka nélkül tengődik, az anyja lakásában lakik és zűrös életet él. Amikor autólopásért lecsukják, felhívja az apja halála után kapott érmén lévő telefonszámot. Ki is hozza őt a sittről a kifogástalan modorú, angolosan elegáns kém, Harry Hart (természetesen őt alakítja Colin Firth), akinek annak idején a fiú apja mentette meg az életét. Harry megütközik a srác életmódján, ám lenyűgözi a fiú tehetsége és az intelligenciája, ezért felajánlja neki, hogy jelentkezhet a csapatába, ahol igazi James Bondot faragnak belőle.