Íme a Ghibli új filmjének első jelenete

Hat évnyi kihagyás után számítógépes animációs filmmel tért vissza Mijazaki Hajao legendás stúdiója.

Jócskán megosztotta a Ghibli rajongóit, amikor kiderült, hogy Mijazaki Hajao filmstúdiója hat évnyi hallgatás után 3D CGI-animációs filmet készít. A Ghibli a hagyományos animáció egyik utolsó fellegvára, és ez olyannyira igaz, hogy szabályok rögzítik: egy-egy rajzfilm legfeljebb 10 százalékban tartalmazhat számítógépes animációt.

A tavaly megjelent promóciós képek ráadásul elég gagyinak tűntek, ami méltatlannak tűnt az igen magas színvonalon alkotó Ghiblitől, hiszen szinte minden filmjük mestermű. A most napvilágot látott nyitójelenet azonban elég pofásan néz ki, a kissé steril, műanyag hatást keltő figurák a koncepció részét képezik, ugyanis, noha CGI, a figurák mozgása mégis úgy néz ki, mintha stop-motion animációt látnánk, és ez remek hatást kelt.

Az Earwig ​and the Witch – csakúgy, mint A vándorló palota – Diana Wynne Jones regénye alapján készült, és egy varázserővel bíró kislányról szól, aki árvaházban nevelkedik fura szerzetek között. A filmet a legendás rajzfilmes fia, Mijazaki Goró rendezte, akinek a Földtenger varázslója és a Fent, a Pipacs-dombon után ez a harmadik egész estés alkotása. 

Bemutató február 3-án a mozikban (azaz mi nem láthatjuk), és február 3-án az HBO Max-on (ahol, mivel Magyarországon még nem érhető el a szolgáltatás, szintén nem láthatjuk).

(Forrás: NME.com)