Kiderült, mikor érkezik az új A sógun

A várva várt 10 részes FX-sorozat premierje 2024. február 27-én lesz a Disney+-on.

A James Clavell bestsellere alapján készült széria Amerikában a Hulun és az FX csatornáin, Latin-Amerikában a Star+, más országokban pedig – beleértve Magyarországot is – a Disney+-on lesz elérhető február 27-től.

A 10 epizódból a premier napján az első két epizód lesz elérhető, amit majd hetente követnek az új részek.

A sorozat kreátorai Rachel Kondo és Justin Marks (A dzsungel könyve, Top Gun: Maverick). Lord Yoshii Toranaga szerepét, aki az életéért küzd, hiszen ellenségei a régensek tanácsában összefogtak ellene,

Hiroyuki Sanada játssza, aki egyúttal az 1600-as évek Japánjában játszódó széria producere is.


A sztori szerint – ahogy arra minden bizonnyal mindenki jól emlékszik gyerekkorunk kedvenc kalandsorozatából, a könyv korábbi, Richard Chamberlain nevével fémjelzett feldolgozásából – egy nap egy rejtélyes európai hajó érkezik egy halászfaluba, amelyen John Blackthorne (Cosmo Jarvis) is szolgál.

Blackthorne pedig olyan titkokat hoz magával Európából Japánba,

amelyek segíthetnek Toranagának elérni a célját, és megtörni Blackthorne saját ellenségeinek, a jezsuita papoknak és a portugál kereskedőknek a hatalmas befolyását.

Toranaga és Blackthorne sorsa elválaszthatatlanul összefonódik a tolmáccsal, Toda Marikóval (Anna Sawai), egy titokzatos keresztény nemesasszonnyal, aki egy kegyvesztett család utolsó sarja. Miközben Marikó az urát szolgálja a feszült politikai helyzetben, össze kell egyeztetnie Blackthorne-nal való újdonsült kapcsolatát és a hite iránti elkötelezettségét is.

Forrás: Disney+


A sorozatban az említetteken kívül olyan japán sztárok szerepelnek, mint

Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira, Moeka Hoshi, Tokuma Nishioka, Shinnosuke Abe, Yuki Kura és Fumi Nikaido.

Utóbbi színésznő az örökös sokak által tisztelt anyját alakítja, aki semmitől sem riad vissza, hogy véget vessen Toranaga életének és egyben a fia hatalmát fenyegető veszélynek.


(via Disney+)

 

Ez is érdekelhet

Remake készült gyerekkorunk kedvenc szamurájsorozatából, a Sógunból - ELŐZETES

A feudális Japánba keveredő európai hajós történetét ezúttal Hiroyuki Sanada és Cosmo Jarvis mesélik el 10 epizódban.

Tovább