Mindössze egy évad után elkaszálják a Netflix sorozatát

Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy az alkotók elképzelték… Baran bo Odar és Jantje Friese az Instagramon közölték a szomorú hírt.

„Nehéz szívvel kell tudatnunk, hogy az 1899 nem lesz megújítva.

Nagyon szerettük volna végigvinni ezt a hihetetlen utazást egy második és harmadik évadon keresztül, ahogy azt a Darkban is tettük, de a dolgok néha nem úgy alakulnak, ahogy eltervezzük. Ilyen az élet” – olvasható a készítők közleményében.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

baranboodar (@baranboodar) által megosztott bejegyzés


„Tudjuk, hogy emiatt rajongók milliói lesznek nagyon csalódottak. De szívünk legmélyéről szeretnénk megköszönni, hogy a részesei voltatok ennek a csodás kalandnak. Szeretünk titeket, és sosem feledünk” – tették hozzá. Odar és Friese egyébként egy korábbi interjúban elárulták, hogy már vannak ötleteik az 1899 második és harmadik évadának sztorijával kapcsolatban.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, az 1899 egy New York felé tartó óceánjáró hajón játszódik, amelyen bevándorlók utaznak a jobb élet reményében, ehelyett azonban inkább egy sor rejtélyes és hátborzongató eseménnyel szembesülnek. A 8 epizódból álló széria tavaly november közepén debütált a Netflixen, és a fent is említett Darkkal (Sötétség) szemben nem bűvölte el annyira a rajongókat.


A PORT.hu kritikusa sem volt elájulva tőle. „Összességében az 1899-ben nincs semmi jóság, mert az

csak egy nyomorúságos lélekvesztő,

ami léket akar verni az ember szívén, hogy lehúzza az óceán sötét mélyére, ahol csak a fojtogató semmi végtelensége vár” – összegezte véleményét.


(via The Hollywood Reporter)