Sokkolta a nézőket a Netflix új dokusorozata, ami a Holtodiglanra emlékeztet

Az Igazi amerikai rémálom című true crime sorozat egy megdöbbentő emberrablást dolgoz fel.

Nemrég került fel a streamingóriás platformjára a saját gyártású true crime sorozat, az Igazi amerikai rémálom, amely teljesen megdöbbentette a nézőket. A háromrészes széria egy 2015-ös ügyet mesél el, melynek során

betörtek egy fiatal pár otthonába, és elrabolták a nőt, Denise Huskint. Később a barátját, Aaron Quinnt megvádolták azzal, hogy köze lehetett az esethez, sőt, amikor pár nap múlva a nő előkerült, őt is megvádolták, hogy az egészet csak megrendezte.

A média felkapta az ügyet, és az egy évvel korábban bemutatott Holtodiglan című filmhez hasonlították.

A nézők a Netflix eddigi „legőrültebb” true crime sorozataként emlegetik a Igazi amerikai rémálmot. A legtöbben arról számolnak be a közösségi médiában, hogy megdöbbentette és sokkolta őket.

„Ez az egész dokumentumfilm kiváló példa arra, hogy a nők miért nem hívják a rendőrséget, amikor bántalmazzák őket. Annyira hanyag a rendőrség, hogy az már undorító.”

- írja az egyik néző az X-en (korábban Twitter). Más is ezen a véleményen van: „Az Igazi amerikai rémálomtól leesett az állam. Ez egy beteg világ.”

A dokumentumszériát Felicity Morris és Bernadette Higgins rendezte, miként Higgins mondta:

„Az volt igazán érdekes ebben a történetben, hogy valahányszor azt hiszed, tudod, mi következik, jön egy újabb csavar. Mindenki azt hiszi, tudja mi lesz a vége, de kevesen gondolták, hogy valóban az az igazság, amit először annak vélünk.”
Holtodiglan (2014)
Forrás: InterCom

 

Bármilyen sokkoló és hihetetlen, a sorozat valós eseményeket dolgoz fel, és

valódi biztonsági kamerák felvételeit láthatjuk benne a kihallgatásokról.

De nem csak az megdöbbentő, hogy a rendőrség mennyire inkompetens volt az ügyben, hanem az is, hogy szerintük Denise Huskin és Aaron Quinn a Holtodiglan című filmből vették az ötletet, és az abban látottakat valósították meg. Az Igazi amerikai rémálom arról is szól, hogy az általunk fogyasztott médiatartalmak miként befolyásolják a meggyőződéseinket és az előítéleteinket.

(via Forbes, Independent)