Szupersztárokkal a főszerepben készít sorozatot az Apple-nek a magyar rendező

Mundruczó Kornél rendezi mind a 10 epizódot. Tom Holland és Amanda Seyfried is csatlakozott a projekthez.

Mundruczó Kornélnak egyre jobban sikerül megvetnie a lábát Hollywoodban. A 2020-as Pieces of Woman a velencei világpremier után a Netflixen debütált, főszereplőjét, Vanessa Kirbyt Oscarra is jelölték. Martin Scorsese executive producerként nemcsak ehhez a filmhez, de Mundruczó következő rendezéséhez, az Evolúcióhoz is nevét adta. Következő filmje is angol nyelvű lesz, a Proxy című sci-fit Blake Lively főszereplésével forgatja majd.

Mundruczó Kornél és Vanessa Kirby a Pieces of Woman velencei premierjén (Daniele Venturelli / WireImage / Getty Images)

 

Az Apple TV-re készülő The Crowded Room antalógiasorozat lesz, amely minden évadban más-más, mentális betegségekkel küzdő emberek történetét meséli el. Az első évad forgatókönyvét az Egy csodálatos elme Oscar-díjas írója, Akiva Goldsman jegyzi, és saját élményei mellett Daniel Keyes (Virágot Algernon) regényéből, a Szép álmokat, Billy!-ből merít. A történetet Billy Milligan bűnöző ihlette, akit a bíróság a hetvenes években disszociatív személyiségzavarra hivatkozva mentett fel – először az amerikai jogrendszer történetében.

A főszereplőt az aktuális Pókember, Tom Holland alakítja, míg az Oscar-jelölt Amanda Seyfried egy klinikai szakpszichológust játszik, akinek egyedülálló anyaként kell karrierje legkomolyabb kihívásával szembenéznie.

Mundruczó Akiva Goldsmannal együtt executive producerként is jegyzi a szériát.

Via: THR