10 érdekesség, amit nem tudtál az Egy rém rendes családról

Harry herceg felesége a gyerekkorát a sorozat forgatásán töltötte, és senkit sem érdekelt Al Bundy botrányos családja, amíg egy felháborodott háziasszony el nem kezdett kampányolni ellene. Érdekességek a kilencvenes évek legszerethetőbben tahó sorozatáról.

1. Ez volt a leghosszabban futó tévésorozat, ami sosem kapott Emmy-díjat, hiába lett népszerű és sikeres. Aztán jött a trónfosztó, a Baywatch, ami 2001-ben ért véget a televíziós akadémia díja nélkül. Emmy-jelölést azért kapott párszor az Egy rém rendes család, de főleg a kosztümért és a vágásért, és Golden Globe-ra is csak jelölték a szereplőket.

2. Az Al Bundyt játszó Ed O’Neill viszont kapott csillagot a hollywoodi hírességek sétányán, és sikerült úgy alakítani, hogy épp egy cipőbolttal szemben találjanak neki helyet.

 

3. A sorozat sokáig szerény sikerrel futott, még a harmadik évadra sem szerzett magának komolyabb rajongótábort. Aztán az egyik epizód, amiben Al Bundy fehérneműt vesz Peggynek, Marcy pedig férfi sztriptíztáncost fogad, kiverte a biztosítékot egy michigani háziasszonynál, aki szabadidejében aktivistaként kardoskodott a családi értékekért. A Terry Rakolta nevű hölgy akkora botrányt csapott, hogy rárepült a teljes média, és óriási hírverést csaptak a műsornak. Pár szponzor visszavonta ugyan a támogatását, de a nézettségi adatok ezután szépen megugrottak, és az egész ország megismerte a tahó, de imádnivaló Al Bundyt és a rémes családját. Ezt követően a stáb minden alkalommal virágot küldött a michigani háziasszonynak, akárhányszor meghosszabbították a sorozatot.

4. Ed O’Neill a valós életben is nagy mókamester. Nagy örömmel teljesítette a rajongók kérését, és hívta fel őket személyesen a szülinapjukon Al Bundyként, de egy feltétellel. Hogy hű maradjon a spórolós karakterhez, a hívást mindig a fogadó félnek kellett állnia.

 

5. Ahhoz, hogy megkapja a főszerepet, egyetlen dolgot kellett megtennie, a szereplőválogatáson arra kérték, hogy sétáljon be a ház ajtaján. Ed O’Neill akkorát sóhajtott, és olyan vereséggel vonta meg a vállát ajtónyitás előtt, hogy az alkotók rögtön látták, hogy ő igazán érti a sorozat lényegét.

6. A Rém rendes család 11 évad után ért véget 1997-ben, de egy darabig még hezitáltak, hogy forgassanak-e egy tizenkettediket. Végül úgy döntöttek a sorozat lezárása mellett, hogy a szereplőket nem értesítették, így Ed O’Neill a nyaralásán értesült róla, mikor egy pár épp mellette olvasta az újságban a hírt, és elmondták neki. A színész egyszerre profin és emberien reagálta le a dolgot, mert az idegen párt meghívta vacsorázni.

 

7. Peggy jellegzetes cicanacis, égig érő frizurás stílusát maga Katey Sagal, az őt játszó színésznő találta ki. Már a meghallgatásra magával vitte a feltupírozott parókáját, és utána a producerek rábólintottak a cicanadrágra és a széles övekre is.

8. Mielőtt Al Bundyként lopta volna be magát a szívünkbe, Ed O’Neill főleg drámai szerepeket játszott, például az Egerek és emberek értelmi sérült munkását színpadon. Emiatt a producerek eleinte kételkedtek benne, hogy menni fog-e neki a vígjáték, de végül annyira jól csinálta, hogy a sorozat után nagyon nehezen tudott újra komoly szerepeket szerezni magának.

 

9. Meghan Markle, aki most Harry herceg menyasszonyaként vált a sajtó kedvencévé, a gyerekkora jelentős részét a Rém rendes család forgatásán töltötte. Az édesapja, Thomas W. Markle volt a sorozat operatőre 1988 és 1996 között.

 

10. Ed O’Neill nagy harcművész, konkrétan fekete öves dzsúdzsucus. Van róla videó, ahol bemutatnak néhány veszélyes fogást Rorion Gracie brazil származású nagymesterrel. Bár sokan azt gondolják, hogy Al Bundyt a híres sorozatgyilkos után nevezték el, a nevét valójában King Kong Bundy amerikai pankrátor után kapta, és a Roads család neve a Dusty Rhodes nevű pankrátor nevéből jön. King Kong Bundy két epizódban vendégszereplőként is megjelent a sorozatban.