A babaarcú Ryan Reynolds esete a gonosz Poirot-val

A Tuti terv valójában csak papíron létezett, mert lelkes amatőrök készítették, pusztán elméletből - egészen addig, amíg egy profi bűnöző meg nem szerezte. És innen kezdődik az akció és az átverések sorozata!

Van olyan, hogy bár valaki lehetne igazi mesterbűnöző, hiszen minden adottsága megvan hozzá, mégsem lesz az, mert nem akar átlépni egy bizonyos határt – amit fejben azért már átlépett. Kevin (Ryan Reynolds), Samantha (Kristin Booth) és Rob (Joris Jarsky) elméletben olyan terveket dolgoznak ki, amelyek segítségével a leglehetetlenebb rablásokat is végre lehet hajtani. Mindezt csak elméletben teszik, afféle hobbiból, a valóságban nem kívánják felhasználni. Minden megváltozik azonban, amikor Leo (David Suchet), a brit gengszter egyik ilyen tervüket felhasználja egy sikeres gyémántrabláshoz, majd megzsarolja a csapatot azzal a céllal, hogy egy újabb, 20 millió dolláros akcióban segédkezzenek neki, ahol kötvényeket kell meglovasítaniuk. Ha nem engedelmeskednek, ott vannak a tervek, amik alapján börtönbe kerülhetnek.

Forrás: Filmbox

 

David Suchet-ről, akit mindenki csak Poirot-ként ismer, nyilván nem feltételeznénk, hogy gátlástalan gengszter, pedig itt nagyon is meggyőzően gonosz – a hasonlóan kistermetű, hasonló alkatú Bob Hoskins is sokszor játszott kegyetlen bandafőnököt.  És ő viszi a filmet,

mert 2003-ban Reynolds még messze nem volt olyan nagy név vagy rutinos színész, hogy ezt megtegye.

Persze dumálni már ekkor is nagyon tudott, de még kisgyerek volt. Ezért is van az, hogy a kizárólag kanadai gyártású – a maga idejében a legdrágább hazai produkciónak számító Tuti tervben ennyi az akció, mert abban ő is jó és Kristin Booth is nagyon jók. Booth egyébként nagy ígéretnek számított, de végül teljesen felejthető tévés projektekben kötött ki, majd hat éve visszavonult.

Forrás: Filmbox

 

Reynolds viszont nagy ember lett, igazi sztár, akinek saját focicsapata és gin márkája is van. És még valami mása! 2020 augusztusában elindította saját streaming szolgáltatását Mint Mobile+ néven – amin csak ez az egy film nézhető meg. A szolgáltatáson számos kategória található, de mindegyikben csak a Tuti terv érhető el, igaz, az adott kategóriához passzoló más-más plakáttal.