A film, aminek a forgatásán Harrison Ford a legtöbb kópéságot csinálta

65 évesen repülővel és quaddal járt be dolgozni, a 15 milliós sztárgázsiját pedig rögtön elköltötte egy szigeten lévő vízparti ingatlanra, ami a forgatáson tetszett meg neki.

A Tűzfal című 2006-os akciófilmben Harrison Ford egy számítógépes gurut alakított, akinek váratlanul terroristák szállják meg az otthonát, azt követelve, hogy utaljon át 100 millió dollárt, különben megölik a családját. Az óra ketyeg, hősünk pedig, aki inkább tűnik kemény öklű kalandornak, mint otthon ülő hackernek, mindent bevet, hogy megtalálja a módját, hogyan iktathatná ki a rosszfiúkat és menthetné meg a családját.

 

Forrás: InterCom

 

Érdekesség, hogy már a film premierje idején is voltak olyan hangok, hogy Harrison Ford ugyan miért ugrál még 64 évesen is akciófilmekben... Pedig hol voltunk még akkor a 80 évesen leforgatott Indiana Jones és a sors tárcsájától?!

Ford viszont, meghazudtolva a korát, olyan virgonc volt a Tűzfal forgatásán, mint egy lázadó kamasz – össze is szedtük néhány akkori kópéságát, amivel az őrületbe kergette a stábot:

  • A vancouveri nemzetközi repülőtéren zajló forgatáson egyik nap már mindenki készen állt, kivéve Harrison Fordot, aki nem volt sehol! A rendezőasszisztensek őrjöngtek, a végén már az egész stáb a sztárt kereste. Hamarosan meg is találták: egy poggyászszalagon ülve körbe-körbe haladt, miközben a mobilján cseverészett valakivel.
  • Amikor a kanadai forgatás egy Lions Bay-i luxusrezidencián zajlott, a pilótajogsival rendelkező Harrison Ford úgy döntött, hogy gyorsabb és szórakoztatóbb lenne, ha hidroplánnal repülne be dolgozni, ahelyett, hogy a 2010-es olimpiai előkészületek miatt állandóan zsúfolt autópályán araszolna. Ez még rendben is lett volna, csakhogy a produkcióval szerződött biztosítótársaság ragaszkodott hozzá, hogy legyen egy profi másodpilóta mellette.
  • A szintén Kanadában lévő Kamloops külterületén zajló forgatáson Ford gyakran kölcsönkérte a kertészek quadját, hogy a sofőr nélkül is bármikor tudjon oda-vissza furikázni a forgatási helyszín és a lakókocsija között.
  • Ford egy verekedős jelenet forgatása közben ragaszkodott ahhoz, hogy a terroristavezért alakító Paul Bettany erősebben üsse meg, miután túl lagymatagnak találta a pofonjait. Elkeseredésében Bettany végül teljes erőből megütötte kollégáját, mire Ford örömében felkiáltott: „Ez az!”
  • A Tűzfal 50 millió dollárból készült, de ebből rögtön Harrison Fordnak ment 15 millió, aki kizárólag csak ekkora sztárgázsiért vállalta el a főszerepet. Mivel a film végül mindössze 82,8 millió dollár bevételt termelt, ez csak Fordnak volt jó üzlet, a Village Roadshow Pictures és a többi gyártó inkább bukásnak könyvelte el a produkciót.
  • Ford elég hamar el is verte a filmért kapott fizetését: annyira lenyűgözte a forgatás alatt a Kanada partjainál fekvő Bowen-sziget szépsége, hogy barátnője, Calista Flockhart kérésére 13 millió dollárért vásárolt ott egy vízparti ingatlant.