Családi filmek húsvéthétfőre

Húsvéthétfő! Szerencsére szép idő ígérkezik a locsolkodáshoz, a nap többi részében meg mehet a szünidei tévézés!

Magyar Mozi TV - április 1., 8.05h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Vadliba kisdobos őrs tagjai szövetkeznek az állatkertből ellopott kismajmok felkutatására. Megpróbálják rendbe hozni, amit a rakoncátlan, rendbontó felnőttek elrontottak. Minduntalan keresztezi útjukat az álruhás, intrikáló Bagaméri, az elátkozott fagylaltos, aki szeretne hozzáférni a majmokért beígért jutalomhoz.

 

Moziverzum - április 1., 8.45h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Dóra a dzsungelben nőtt fel, de a legveszélyesebb kalandra, arra, hogy mi vár rá a középiskolában, senki sem készítette fel. Amikor azonban a szülei a legendás elveszett Aranyváros kutatása közben titokzatos körülmények között eltűnnek a dél-amerikai dzsungelben, Dóra nem habozik. Kis csapata, azaz Csizi, a majom, Diego, a rejtélyes dzsungellakó és néhány szedett-vedett tini élén elindul, hogy megmentse a szüleit, és megfejtse az inka civilizáció ősi, megoldatlan rejtélyét...

 

Hopp

RTL - április 1., 9.05h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Egy kis nyuszi is álmodhat nagyot. Husi sorsa azonban az, hogy átvegye apja, a Húsvéti Nyuszi feladatát. A lázadó Husi a felelősség elől inkább Hollywoodba szökik, hogy menő dobos legyen, és épp kapóra jön, hogy Fred (James Marsden), a sikertelen komikus véletlenül elgázolja. Azonnal elfogadja a meghívást és beköltözik Fredhez, aki nem is sejti, milyen csapást jelent a nyuszi. Mire rájön, már késő, addigra mindent elborít a drazsé. De minden sérelem feledésbe merül, amikor kiderül, hogy veszélyben van a húsvét.

 

Szaffi

DUNA Televízió- április 1., 10.15h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A történet a XVII. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, már kora gyermekkoruktól _ a szülők megegyezése alapján _ jegyesek. A háború alatt a törököknek és a Botsinkay családnak menekülniük kell, ezért elásnak egy láda kincset váruk udvarában. A kisded Sophie elsodródik a menekülőktől, s egy furcsa öregasszony talál rá. Macskája után elnevezi Szaffinak, és saját gyermekeként neveli fel. Jónás, már felnőtten, visszatér, hogy apja birtokát, na meg az elrejtett kincset visszaszerezze. Ez nem egyszerű feladat, mert az irigyek az életére törnek... Az animációs film Jókai Mór, A cigánybáró című műve alapján készült. A film 1985-ben Giffoniban Aranydíjat, majd 1986-ban Budapesten a 18. Játékfilmszemle Közönségdíját nyerte el.

 

RTL - április 1., 11.05h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Szindbádot, a legendás kalózt Erisz, a viszály gonosz istennője a Béke Könyvének ellopásával vádolja meg. Ezért embereivel a világ végére kell utaznia, hogy visszaszerezze a Könyvet. Ha kudarcot vall ebben a küldetésben, gyermekkori barátja, Próteusz fogja végrehajtani Szindbád halálbüntetését, miközben Erisz megszerzi a kívánt hatalmat a halandók világában.

 

TV2 Kids - április 1., 11.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A DreamWorks Animation bemutatja a filmtörténet egyik legnépszerűbb animációs sorozatának várva várt következő részét. Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát...

 

Minimax - április 1., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Minden gyereknek megvannak az álmai. Louie és Cecilia mindennél jobban szeretne barátokat. Egy nap váratlanul négy látogató érkezik New Yorkba. Nem éppen azok, akikre számítottak, de melyik gyerek szalasztaná el a lehetőséget, hogy összebarátkozzon négy intelligens és igazán jól nevelt dinoszaurusszal.

 

Magyar Mozi TV - április 1., 13.40h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A filmből kiderül, hogyan töltik a kuflik a Bújócskázás Világnapját, minek öltöznek, ha nyáron szilveszteri jelmezbálba hívják őket, mit tesznek, ha az árvíz kiönti őket az otthonukból, sőt az is, hogy mi történik, amikor apró házi kedvencük váratlanul hatalmasra nő. És persze még sok-sok minden, hiszen a kuflikkal csupa meglepetés és furcsaság az élet!

 

Croodék

TV2- április 1., 13.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Croodék igazi modern család. Abban az ősi, elfeledett korban élnek, amikor a természet még kísérletező szakaszában van: fura lények és növények veszik körül vagy próbálják megenni őket, és ők nem hagyják magukat. Sokáig nem dugják ki az orrukat a barlangjukból, de egy szerencsétlen baleset következtében kénytelenek előjönni, és attól kezdve számukra csupa kaland, meglepetés és váratlanul felbukkanó húsevő az élet. Azután találkoznak egy fiatalemberrel, aki született kísérletező. Ráadásul megtetszik neki a család kamaszlánya _ és vele együtt szeretné felfedezni ezt a folyton fejlődő, ismeretlen, de nagyon érdekes világot...

 

Nyúl Péter

Viasat3 - április 1., 15.05h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Beatrix Potter elbűvölő történetében főhősünk, a lázadó Nyúl Péter elhatározza, hogy mindenáron bejut a szomszédban élő gazda veteményeskertjébe. A buli azonban túl jól sikerül, nem csak az udvart, hanem a házat is elfoglalja Péter és kis barátai.

 

Cool - április 1., 17.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Öt év telt el azóta, hogy Hablaty és Fogatlan sikeresen egyesítette a sárkányokat és a vikingeket Hibbant-szigeten. Miközben Astrid, Takonypóc és a többiek sárkányversenyeken szórakoznak, addig Hablaty és Fogatlan egyre távolabbra jutva új világokat térképeznek fel. Egyik kalandjuk során felfedeznek egy titkos jégbarlangot, amely több száz új, vadon élő sárkánynak és a titokzatos Sárkánylovasnak ad otthont. Az öröm nem tart sokáig, ugyanis feltűnik a kegyetlenségéről ismert Drákó, aki kíméletlenül vadászik, nemcsak a sárkányokra, hanem a törzsek vezetőire is. Az egész törzsnek össze kell fognia, hogy megmentsék mind az emberek, mind a sárkányok jövőjét.