Családi filmek vasárnapra

Ha jó idő lesz, ne hagyjátok ki a szabad levegőt, egyébként meg pihenjetek betakarva a tévé előtt!

Minimax - április 21., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ebben a varázslatos zenés kalandban Barbie Tori™ szerepét alakítja, aki Meribella melegszívű hercegnőjeként szívesebben hódol az éneklésnek és a táncnak mint a királyi kötelezettségeinek. Amikor kedvenc popsztárja, Keira™ a királyságba látogat, a csajok rájönnek, hogy rengeteg közös van bennük, egy varázslat pedig teljesen egyformává változtatja őket. A helycsere egészen addig jó ötletnek tűnik, amíg meg nem tapasztalják, hogy a másik élete csupán ránézésre tűnik könnyűnek. Azonban Meribellának is van egy varázslatos titka, ezért az egész királyság bajba kerül, amikor annak lába kél. Vajon az igaz barátság meg tudja menteni a helyzetet? Ez a fantasztikus dalokkal, mesés divattal és mulatságos új barátokkal teli izgalmas musical megmutatja, hogy mindig az a legjobb, ha megmaradsz annak, aki vagy!

 

Rio

Moziverzum - április 21., 9.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság, a kaland felesleges, a repülés balesetveszélyes. Ám különös és meghökkentően peches véletlenek sorozata úgy hozza, hogy kipottyan addig kényelmes életéből, és míg körülötte tombol a karnevál, ő kénytelen elfogadni azt, amit Rio adhat: izgalmat, kavarodást, sok új barátot, és előbb-utóbb a repülés örömét...

 

Moziverzum - április 21., 11.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tad Las Vegasba utazik, hogy megtekintse Sara Lavroff régésznő bemutatóját a legújabb felfedezéséről, ami nem más, mint egy papirusz, amely igazolja, hogy létezik Midász király legendás nyaklánca, akinek az érintésétől minden arannyá változott. Ám Tad és Sara boldog találkozóját beárnyékolja a tény, hogy egy gonosz gazdag ember elrabolja a régésznőt, hogy megszerezze a talizmánt, és így végtelen gazdagságra tegyen szert. Tad világ körüli útra indul, hogy papagája, Belzoni és kutyája, Jeff, no meg csavaros esze segítségével megmentse Sarát. Hősünk eközben természetesen új barátokkal és új gonosztevőkkel is megismerkedik.

 

Film+ - április 21., 12.55h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A többi pingvinnel ellentétbe Topi nem a hangjáról, hanem a tánctudásáról ismert. Immár ő is családot alapított a tüneményes Glóriával, és a fiacskáját próbálja táncolni tanítani. Eriknek azonban állandóan összeakad a lába, el is bujdosik szégyenében. Útja során találkozik Óriás Svennel, a repülő pingvinnel, aki annyira elbűvöli, hogy Erik rögvest szárnyalni szeretne. Ám erre nincs idő, katasztrófa fenyegeti az Antarktisz népét. Miközben Topi a fiát segíti, összefogja a sarkvidék lakóit, hogy megmentse őket a pusztulástól.

 

Minimax - április 21., 13.00h
Korhatár nélkül megtekinthető.

George ezúttal a honvágyó Hundley-t próbálja meg felvidítani a tavasz szépségeivel, de ez nem megy olyan könnyen mint gondolta. Aztán eljön a hőlégballon verseny napja, ami fordulópontot hoz barátja számára.

 

m2 / Petőfi TV - április 21., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egy öreg, gazdájának már hasznavehetetlen szamár, a vaksi kutya, a macska és a kakas már nem tudják teljesíteni a feladatukat a ház körül, ezért a gazdájuk és a felesége elhatározza, hogy megszabadulnak a haszontalanoktól. Hogy a szomorú véget elkerüljék, az állatok megszöknek, és Brémába igyekeznek, hogy ott zenéjükkel keressék meg a mindennapi takarmányukat és tejüket. Az úton rablók fogságába esnek, de végül mégis megtalálják az új, boldog otthonukat.

 

Viasat3 - április 21., 14.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vidám az élet Bikinifenéken, ahol az örök optimista, SpongyaBob és barátai, Patrick, a hű tengeri csillag, a kaján Tunyacsáp, a tudós mókus, Szandi és a nagymenő vállalkozó, Rák úr élnek. Amikor ellopják a herkentyűburger titkos receptjét, SpongyaBob kénytelen összefogni örök ellenfelével, Planktonnal, hogy a tér és az idő határait átszelő utazásuk során felfedezzék saját szupererejüket, és szembeszálljanak Burgerszakáll-lal, az elvetemült kalózzal, akinek más tervei vannak a tengermélyi finomságokkal.

 

Moziverzum - április 21., 15.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista _ na jó, azért kissé zsivány is -, de mindennél jobban szereti a színházát, és bármit megtenne azért, hogy az fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja ékkövének a régi fényét: megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét. Öt versenyző emelkedik ki a többiek közül: egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefánt, akinek hatalmas a lámpaláza; egy túlhajszolt anya, aki 25 kismalacot gondoz; egy ifjú gengszter gorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki az arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról. Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket...

 

Moziverzum - április 21., 17.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Gloria, a víziló, és Melman, a zsiráf még mindig azon küszködnek, hogy hazajussanak szeretett városukba, New Yorkba, és persze Julien király és a pingvinek sem maradnak ki a kalandokból. Útjuk során átszelik Európát, ahol megtalálják a tökéletes álcát: egy vándorcirkuszt, és újabb barátokat szereznek. Közben Dubois kapitány többször keresztezi útjukat…

 

Macskafogó

m2 / Petőfi TV - április 21., 18.00h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Gengszter-szindikátusba szervezkedve, macskabandák készülnek az egerek elleni végső leszámolásra. A háború az egerek számára reménytelennek tűnik. Vagyis majdnem, mert az Intermaus egerei megtudják, hogy a Távol-Keleten él egy bizonyos Fushimishi professzor, aki csodás fegyvert talált fel. Ennek segítségével már lehetséges a győzelem, ezért ügynököt küldenek a fegyver megszerzésére. A film 1986-ban a Játékfilmszemle megosztott közönségdíját kapta. A népszerű animációs filmben Mr. Fritz Teufel Benedek Miklós, a Nemzet Színésze, Kossuth-és Jászai Mari díjas színművész hangján szólal meg.

 

TV2 Kids - április 21., 18.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nano, a kistermetű kisfiú gyakran kap megjegyzéseket az alacsonyságát illetően. Egy napon, mikor a nagypapája teste felett átveszi az uralmat egy gonosz doktor, Nano kihasználhatja alacsony termetét, és egy új technológiának köszönhetően osztálytársával, Lilly-vel lekicsinyítik és bejuttatják őket nagypapája testébe. Nano és Lilly így amellett, hogy megkísérlik legyőzni a gonoszt, még a fiú nagypapájának fájdalmat okozó sérüléseket is képesek orvosolni.