Érdemes időről időre megnézni A tanút, és erre ma alkalmunk is nyílik!

Pénteken leadja az M5, de sajnos nem lesz vége, mire kezdődik egy másik csatornán az Erőszakik. Kemény döntés.

Tolvajtempó - Film+, március 13. péntek, 16.20h

Minden szakmának megvannak a maga sztárjai: ha autótolvajra van szükség, Memphisnél (Nicolas Cage) nincs jobb. Gyors, pontos, megbízható és nem ismer lehetetlent. Ám ezúttal ő sem hisz benne, hogy sikerülhet. Ötven jól őrzött luxusautót kell egy éjszaka alatt elkötnie és biztos helyre vezetnie. Azonnal nemet mondana, ha nem a maffia volna a megbízója, és a tét nem az öccse élete lenne. Hamarosan összeáll a csapat és turbósebességgel felpörögnek az események, miközben üldözések, cselek, hazugságok, árulások és karambolok követik egymást szédült tempóban.

 

A vörös nyakörv - Duna Tv, március 13. péntek, 20.30h

1919 forró nyarán egy francia kisváros börtönében fogva tartanak egy fiatal férfit, akit nem sokkal korábban még háborús hősként ünnepeltek. Kutyája az épület előtt ugat éjjel-nappal és várja a gazdája szabadulását. Egy fiatal, tanult nő a földeken dolgozva várja vissza szerelmét. Egy arisztokrata származású bíró, akinek szigorú értékrendjét megingatta a háború, pályájának utolsó ügyét felgöngyölíteni érkezik a városba. Három különböző karakter és a dráma középpontjában egy kutya. Jean-Christophe Rufin 2014-ben megjelent, hasonló című regényének filmváltozata.

 

A Viszkis - Moziverzum, március 13. péntek, 21h

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője...míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

 

A holló - Filmcafe, március 13. péntek, 21h

Minden évben egyszer, az ördög éjszakáján a holló kiválaszthat egy lelket azok közül, akik értelmetlen halált haltak, s így lehetőséget kapnak arra, hogy bosszút állva lelkük nyugalomra leljen. Ebben az esztendőben Eric Draven (Brandon Lee) kap lehetőséget. Eric visszatér, hogy bosszút álljon a Top Dollar bandán. Vállán a hollóval a sötét erők birodalmából kiszakítva fekete angyalként járja a várost, hogy igazságot osszon és saját fegyvereiket ellenük fordítva halált hozzon mindazokra, akik egy fél évvel korábban barátnőjét és őt lemészárolták. Kiderül azonban, hogy csak akkor tekintheti teljesítettnek feladatát, ha nem áll meg a puszta bosszúnál. A történet még hátborzongatóbbá vált azzal, hogy egy valódi tragédiát is megörökít. A film főszereplője, Brandon Lee a forgatás közben meghalt.

 

Mr. és Mrs. Smith - AMC, március 13. péntek, 21h

Minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol.

 

A tanú - M5, március 13. péntek, 21.50h

Pelikán József hithű kommunista, aki végigharcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják. Bacsó Péter filmszatíráját tíz évig dobozban pihentették bemutatása előtt.

 

Szeretet nélkül - Duna Tv, március 13. péntek, 22h

A szürke hétköznapok és az embertelen nagyváros visszafordíthatatlanul felemésztette Zsenya és Borisz házasságát. Csak a közös gyerekük sorsa és a közös lakás eladása maradt kínzó kérdésként köztük, már mindketten az új kapcsolataik boldogságát várják. A nagyon feszült utolsó napok állandó veszekedései közben észre sem veszik, hogy mióta nem látták 12 éves fiukat. A bürokratikus rendőrséghez hiába fordulnak, ezért az állam szerepét magukra vállaló önkéntesek segítségével indulnak a kisfiú keresésére. Útjuk során letaglózó mélységeiben ismerhetjük meg napjaink Oroszországában a boldogságot keresők kilátástalanságát. Legjobb külföldi film _ Oscar jelölés

 

A cég - RTL Spike, március 13. péntek, 22h

Mitch éppen utolsó vizsgájára készül. Nagy jövő vár rá a jogi pályán, de legmerészebb álmaiban sem hitte volna, hogy éppen őt keresi meg egy nagy cég. Különös megtiszteltetésnek tűnik a visszautasíthatatlan ajánlat. A cég luxuskörülményeket biztosít számára. A rászakadt kényelem közepette Mitch eleinte természetesnek veszi a cégben uralkodó viszonyokat. Azonban hamarosan különös dolgok történnek. Két közös tulajdonost holtan találnak. Ráadásul az FBI megkörnyékezi, hogy szállítson számukra információkat a cégről és szerezze meg a titkos szerződéseket. Mitch válaszút elé kerül: segítsen az FBI-nak vagy a cég érdekeit tekintse szem előtt és hunyjon szemet a titokzatos események fölött. Egyik választás sem tűnik okosnak, hiszen mindkét esetben az életével játszik. Mitch inkább egy harmadik utat választ. Saját tervét valósítja meg.A film John Grisham egyik legsikeresebb bestsellerének izgalmas feldolgozása, melyben ismét a hatalom nyomasztó megjelenési formái állnak a középpontban.

 

Disturbia - Paramount Channel, március 13. péntek, 22.55h

Apja halálát követően Kale mogorvává, visszahúzódóvá, zaklatottá válik, olyannyira, hogy miután összetűzésbe keveredik egyik tanárával, a bíróság házi őrizetre ítéli. Anyja, Julie éjt nappallá téve dolgozik, hogy ellássa magát és a fiát, aki ezt csak közönnyel és letargiával viszonozza. Házuk falai kezdenek összezárulni Kale körül. Amikor elhatalmasodik rajta az unalom, figyelmét a házon kívülre fordítja, és elkezdi meglesni szomszédjait, köztük a csinos lányt, aki most költözött melléjük, no meg azt a gyanús urat, aki Kale szerint nem lehet más, mint az országszerte keresett sorozatgyilkos. Ám vajon mindez valóság, vagy csak a négy fal közé szorított zaklatott, hiperaktív képzelete játszik Kale-lel?

 

Erőszakik - Filmcafe, március 13. péntek, 23h

Ray (Colin Farrell) és Ken (Brendan Gleeson) profi bérgyilkosok. A legutóbbi munkájuk kapcsán azonban támadt egy kis zűr. A góré emiatt jobbnak látja kényszervakációra küldeni őket. Londonból így a belgiumi Bruges-be utaznak, amíg tisztázódik a helyzet. Megpróbálnak turistaként viselkedni a flamand városkában. Ken élvezi a nyugalmat, Rayt azonban kísértik a véres események. Miközben a főnök hívását várják, fura figurák egész sorával ismerkednek meg. Köztük van az Európában forgató amerikai törpe színész, néhány holland prostituált, valamint a titokzatos Chloe (Clémence Poésy), aki elcsavarja Ray fejét.

 

Arany - Moziverzum, március 13. péntek, 23.50h

Kenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel _ csak éppen pénze nincs. Wells azonban nem az a fickó, aki egykönnyen feladja. Feltesz mindent egy lapra, és egy vállalkozó szellemű geológussal, Michael Acosta-val (Edgar Ramirez) együtt nekivág a fülledt indonéziai dzsungelnek, ahol egy elképesztően gazdag arany lelőhelyre bukkannak. A leletnek gyorsan híre megy, a vállalat részvényeit szétkapkodják, a két szerencselovag pedig egyik napról a másikra a Wall Street csúcsán találja magát. Wells, az aranyásók rocksztárja, a milliárdokkal járó kiváltságok minden pillanatát észvesztően élvezi. Féktelen költekezésbe kezd, a fényűző partyjain a csinos bombázók állandó vendégekké válnak. De a hirtelen jött sikerre hamar felfigyelnek, köztük az indonéziai kormány és az FBI is. Wells hajthatatlan: bármire képes, hogy a nehezen megszerzett pénzt megtartsa. De vajon elég tökös lesz ahhoz, hogy a nagyhatalmú fejesekkel is szembeszálljon?