Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök az már majdnem péntek. A tévé előtt meg úgyis gyorsan telik az idő.

Az álmodó - Film4, február 3. csütörtök, 20h

Ben Crane a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer, a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale, Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

 

A könyvelő - Film+, február 3. csütörtök, 21h

Chris Wolff (Ben Affleck) a világ egyik legjobb könyvelője, és a leghallgatagabb is. Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, hozzá fordulnak. A cég egyik munkatársa, Dana (Anna Kendrick) segítségével hamar megtalálja az okot, ám időközben egy hidegvérű bérgyilkos, Brax (Jon Bernthal) kezd vadászni rájuk. A védtelennek látszó Chris azonban tartogat egy-két meglepetést, és néhány közülük halálos.

 

Hegylakó 2. - A visszatérés - Film Mánia, február 3. csütörtök, 21h

2024-ben a 75 éves, öregségével megbékélt McLeod, a Hegylakó visszaemlékezik hazájára, a Zeist bolygó lakóira, és arra a pillanatra, amikor 500 évvel ezelőtt barátja és tanítója, Ramirez egy csapat lázadó vezetőjének kiálltja ki őt, és felruházza a gyorsulás őserejével. Katana, Zeist diktátora a Földre száműzte Ramirezt és Mcleodot, ahol mindketten "halhatatlanok" lettek, csak a lefejezés ölheti meg őket. Az, amelyik túléli a másikat megkapja a díjat, azaz a választás jogát, hogy megöregszik-e és meghal a Földön, vagy visszatér a Zeist bolygóra?

 

Időzavarban - Filmcafe, február 3. csütörtök, 21h

Matt az egyik floridai kisváros rendőrfőnöke. A fekete bőrű zsaru keményen dolgozik, a munkatársai és barátai tisztelik, a városka közössége szereti. Banyan Keyt valósággal sokkolja a brutális, kettős emberölés híre, melynek egyik áldozata a seriff szeretője. Ahogy egyre több részletére derül fény a gyilkossági ügynek, minden bizonyíték Mattra tereli a figyelmet. A zsaru versenyt fut az idővel: meg kell oldania ügyet, hogy tisztázni tudja a nevét, visszaszerezze becsületét és kiderítse a szörnyű igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy Matt elhidegült felesége szakértőként érdekelt az ügyben.

 

Hesher - Filmbox, február 3. csütörtök, 21h

A 13 éves T.J. elveszíti édesanyját egy autóbalesetben. Apja gyógyszereken él, kizárólag nagyanyja törődik vele, ő viszont szeretné visszaszerezni anyja autóját a roncstelepről, és ezt a mániáját kevesen értik. Hesher (Joseph Gordon-Levitt), a metalrajongó kívülálló nem tartozik közéjük. Szárnyai alá veszi T.J.-t, megtanítja "vadulni", kiállni magáért, férfivé érni, miközben ő maga is egyre nagyobb változásokon meg át: talán egyszer azt a boltos lányt (Natalie Portman) is képes lesz leszólítani, aki olyan régóta tetszik neki.

 

Batman visszatér - Sony Movie Channel, február 3. csütörtök, 21h

Az őrült üzletember, Max Shreck mindent bevet Gotham City meghódítása érdekében. A hadjáratban ott van mellette Pingvin az a furcsa külsejű férfi, akit szülei születésekor elhagytak, és aki a város polgármestere szeretne lenni. A képletet csak tovább bonyolítja egy furcsa, Serena nevű asszony váratlan felbukkanása. A várost csak Batman mentheti meg...

 

Katyn - M5, február 3. csütörtök, 21h

1940 áprilisában több mint 15 ezer lengyel tisztet és civilt gyilkoltak le az oroszok a Katynt körülvevő erdőkben. Bár a háború végére már nemcsak a lengyel nemzet, de a világ is tudott a mészárlásról, az áldozatok hazájában, Lengyelországban évtizedekig tilos volt beszélni róla. Nagy adósságot törlesztett hát rendkívül drámai alkotásával a világhírű lengyel filmrendező, Andrzej Wajda, amikor filmjében feltárja a mészárlás történetét, bemutatja a hátramaradottak, a túlélők reményt vesztett életét. Andrzej Wajda, a rendező édesapja is egyike volt az áldozatoknak.

 

Csodálatos fiú - Paramount Network, február 3. csütörtök, 21h

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.

A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?

 

Moulin Rouge! - SuperTV2, február 3. csütörtök, 22h

Párizs, a századfordulón. Christian ragyogóan tehetséges, fiatal író, aki apja akarata ellenére Toulouse-Lautrec bohém körében tölti napjait. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságába, nem utolsó sorban pedig a mulatók csillogóan dekadens, féktelen világába, ahol szinte minden elképzelhető _ kivéve az őszinte szerelmet. Christian azonban őrülten beleszeret Párizs leghírhedtebb mulatójának legünnepeltebb csillagába...

 

Az én lányaim - Duna Tv, február 3. csütörtök, 22.46h

Marta, az ismert színésznő és Kasia, a tanárnő már családdal rendelkező, önálló nők, akik életük nehéz szakaszához érkeztek. Édesanyjuk, Elsbieta az utolsó kemoterápiára érkezik a kórházba, amikor stroke-ot kap. Az azonnali operáció sem segít az állapotán, először kómába kerül, később ugyan magához tér, de képtelen kommunikálni a környezetével. Tadeuszt, a családfőt is nagyon megviseli ez a helyzet, és mint Philemon és Baucis történetében, ő is hamarosan kórházba kerül, rosszindulatú agydaganattal. Az erős és határozott Marta és a bizonytalan és egész életében szülei szeretetéért küzdő Kasia különböző módon próbálnak megküzdeni ezzel e helyzettel, és szeretettel telve megkönnyíteni szüleik életének utolsó időszakát...

 

A válságstáb - Viasat3, február 3. csütörtök, 23.25h

Jane Bodine politikai kampánymenedzser, aki túl sokszor szenved vereséget ahhoz, hogy a pályán maradjon. Most azonban a bolíviai elnökjelölt Pedro Castillo-nak van szüksége a segítségére. A férfi nem túl népszerű az országában, így valamilyen nyerő stratégiára van szükség, hogy végül nyerhessen. Amikor Jane megtudja, hogy a régi ellenfele, Pat Candy már Pedro Castillo ellenlábasának kampánymenedzsere lett, gyorsan Bolíviába repül, s elvállalja az állást. Ahhoz azonban, hogy megnyerhessék a választást, több piszkos trükköt is szükséges lesz előhúznia a tarsolyából.