Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Lesz egy pár remek film, és lesznek elfogadható alkotások, tessék választani!

Szabadság, szerelem - Viasat2, április 21. csütörtök, 20h

Hemzsegnek a férfiak Anna (Mandy Moore) életében. Más kérdés, hogy ők a biztonsági szolgálat emberei, és az a dolguk, hogy megvédjék a bajtól az elnök egy szem lányát. Persze ezzel teljesen lehetetlenné teszik, hogy Anna a normális tinédzserek életét élje. Egyszer aztán betelik a pohár. Amikor apja titokban titkos ügynökök garmadát állítja a diszkóba menő lányra, Anna bosszúból kicselezi kísérőit, és megszökik Bennel (Matthew Goode), a jóképű fotóssal, akinek fogalma sincs, ki is ő valójában.

 

Truman show - Paramount Network, április 21. csütörtök, 21h

Ő a műsor sztárja, de ő nem tud róla. Jim Carrey a kritikusokat és a nézőket is lenyűgözte Truman Burbankként ebben a csodálatos filmben, amit Peter Weir (A kis szemtanú, Holt költők társasága) rendezett egy emberről, akinek az élete egy folytonos TV-sorozat. Truman nem veszi észre, hogy a furcsa kisváros, amiben él, egy hatalmas stúdió, amit egy producer/rendező/művész (Ed Harris) üzemeltet, az ott lakó és dolgozó emberek hollywoodi színészek, és még a jókedvű feleségét is szerződés köti hozzá. Idővel Truman megvilágosodik. Amit a felfedezés után tesz, az úgy nevettet és ríkat meg, mint kevés más film.

 

Kellékfeleség - Viasat3, április 21. csütörtök, 21h

A nőcsábász Danny jegygyűrű viselésével védi magát a tartós kalandoktól. Ám Palmer esetében csődöt mond a taktika, ugyanis beleszeret álmai nőjébe. Danny jobb híján újabb hazugságra ragadtatja magát, megkéri a gyermekeit egyedül nevelő titkárnőjét, játssza el az elhidegült felesége szerepét. Miközben a "házaspár" igyekszik kitartani a mese mellett, a hazugság újabb hazugságokat szül, Katherine gyerekei, sőt Danny unokatestvére is belekeveredik a színjátékba. A társaság végül közös családi utazáson találja magát, ahol már senki sem tudja, mi igaz, és mi nem.

 

Volt egyszer egy Németország - M5, április 21. csütörtök, 21h

Frankfurt, 1946. David Bermann és barátai túlélték a holokausztot. Egyvalamit akarnak mindennél jobban: maguk mögött hagyni Németországot, és Amerikába emigrálni. De hogyan szerzik meg az ehhez szükséges pénzt? Hamar megtalálják a megoldást: háziasszonyokat bűvölnek el házaló kereskedőként, és egyre közelebb kerülnek céljukhoz. Davidot azonban utolérik múltjának árnyai. Miért van két útlevele? Hogy került évekkel ezelőtt Hitler hegyi nyaralójába? Lehet, hogy együttműködött a nácikkal? Sara Simont, a lelkiismeretes amerikai tisztet nem hagyják nyugodni ezek a kérdések, és elhatározza: kideríti, merre járt és mit csinált a férfi a háború alatt. Egyre nehezebb azonban kivonnia magát David hatása alól...

 

A harcos - Film Mánia, április 21. csütörtök, 21h

A harcos szókimondó, szeretettel teli humorral átszőtt, és egyben megrázó története megtörtént eseményeken alapul. A film főhőse a hihetetlen visszatérést produkáló, és váratlanul bokszhőssé váló "Irish" Micky Ward, és féltestvére, Dicky Eklund. Akiknek előbb ellenfelekké kellett válniuk ahhoz, hogy végül igazi testvérekként tudják megszerezni a győzelmet, és meg tudják erősíteni a családi kötelékeket.

 

Jackpot - Filmbox Extra HD, április 21. csütörtök, 21h

Oscar Svendson teljesen átlagos, dolgos hétköznapjait éli a svéd-norvég határ közelében álló gyár vezetésével. A műanyag karácsonyfákat előállító üzem dolgozóit egyetlen dolog köti össze: mindannyian börtönből szabadultak. Oscar rémálma akkor válik valóra, amikor vérben úszva, egy valaha szebb napokat látott szexbolt padlóján ébred _ fegyverrel a kezében. Nyolc halott veszi körül, amit a rá pisztolyt szegező nyomozónak egy abszurd történettel próbál kimagyarázni. Egy telitalálatos tippmix szelvény története és a több mint másfél millió korona megnyerése azonban nem tűnik hiteles mesének a rendőr számára.

 

A nyolcadik utas: a Halál - Moziverzum, április 21. csütörtök, 21h

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény és rátapad Kane arcára, aki teljesen megbénul. Miután Kane visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Kane testéből egy szörny kel ki, amely sorra végez az űrhajósokkal. Ripley azonban nem törődik bele a halálba...

 

Torrente 3. - A védelmező - AMC, április 21. csütörtök, 21h

Spanyolországba látogat Giannina Ricci, Európa parlamenti képviselő. Célja, hogy fényt derítsen az egyik multicég üzelmeire és bezárassa a környezetszennyező vállalatot. A cég vezetői el akarják tenni láb alól a kellemetlenkedőt, ezért merényletet terveznek ellene. Mivel biztosra akarnak menni, José Luis Torrentét bízzák meg a képviselőnő védelmével. Sőt, az "elit" alakulat tagjait is ő választja ki, és készíti fel a feladatra. A hülyék gyülekezetével _ akik még rajta is túltesznek _ Torrentének a világ legidiótább bandáját sikerül összehoznia.

 

Deadpool - Mozi+, április 21. csütörtök, 21h

A szuperhősök korát éljük, de vár még néhány meglepetés. Wade Wilson (Ryan Reynolds) a különleges erőknél szolgált, azután zsoldos lett. Egy furcsa, alig legális kísérlet eredményeképpen a szervezete meghökkentő képességekre tett szert: hihetetlenül gyorsan meggyógyul, bármi baj éri. De nem ez az egyetlen fegyvere: őrült, gonosz humora is van _ és nem fél használni. A szupererős ember, aki a valóságból átlépett a hősök birodalmába, most élete legnehezebb háborújába indul: bosszút akar állni azon az emberen, aki egykor majdnem tönkretette őt...

 

Én és a mostohám - M5, április 21. csütörtök, 22.45h

Claire nagytudású, tapasztalt szülésznő, akire a legkomplikáltabb esetekben is számítani lehet. Fia már kirepült, egyedül, kissé megkeseredetten él. Egy nap hosszú idő után felbukkan életében egy rég nem látott ismerős. Béatrice nem más, mint apja egykori szeretője, aki még nem tudja, hogy miután elhagyta, Claire apja öngyilkos lett. A különös találkozás teljesen felforgatja Claire mindennapjait....

 

A tökéletes város - Duna Tv, április 21. csütörtök, 23.10h

Michele megrögzött környezetvédő. Közel egy éve egy kísérletet hajt vége a lakásában: megpróbál teljes önellátásban élni, folyó víz és elektromos áram nélkül. Egy esős éjjelen azonban furcsa események sorozata következik be, melyek megingatják hitét az ideális város jövőbeli fikciójában.