Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Ha a hétfő este otthon ér.

Tökéletes fegyver - Moziverzum, szeptember 12. hétfő, 21h

A nem túl távoli jövőben a társadalmat egy diktátor és maga az állam uralja. Condor (Johnny Messner) az államnak dolgozik, bérgyilkosként, de amikor újra összetalálkozik valakivel, akit rég halottnak hitt, rájön, hogy ki is a valódi ellenség.

 

Megint 48 óra - Paramount Network, szeptember 12. hétfő, 21h

Lehet, hogy változnak az idők... de ezek a srácok nem! Reggie (Eddie Murphy) és Jack (Nick Nolte) visszatérnek az utcára a 48 óra folytatásában. Reggie most a maffiával kerül szembe, így aztán Jack-kel karöltve menekülnie kell, közben viszont ismét szorít az idő, hogy kézre kerítsenek egy régóta körözött drogbárót. Egy biztos: ha ez a páros kiszabadul San Francisco utcáira, jobb, ha mindenki menekül!

 

Volt egyszer egy igazság - Viasat Film, szeptember 12. hétfő, 21h

Amikor egy zsaru egy utcai lövöldözés során életét veszti, a rendőrség nem indít nyomozást. Nem így Simon Ballister, a fiatal áldozat apja, aki valaha a különleges erők kommandósa volt, és most mindenáron ki akarja deríteni az igazságot. Hogy megtalálja fia gyilkosait, a környék legveszélyesebb negyedébe költözik, ahol azonnal meggyűlik a baja néhány bandataggal. Ám Ballistert nem lehet olyan könnyen elrettenteni: hiába van az ellenségnek több embere és nagyobb tűzereje, hiába élveznek rendőri védettséget, a bosszúálló apát semmi sem állíthatja meg...

 

Mi kell a nőnek? - AMC, szeptember 12. hétfő, 21h

Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.

 

Az ördög ügyvédje - Viasat3, szeptember 12. hétfő, 21h

Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát.

 

Orvlövész - Mozi+, szeptember 12. hétfő, 21h

Bob Lee Swagger mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás áldozata lett. Csalódott amerikai hős, aki elzárkózott a világtól, és egy gyönyörű hegyvidéken él visszavonulva. Ekkor keresi fel az immár nyugdíjas Isaac Johnson ezredes, és azt állítja, hogy a hazájának azonnal szüksége van rá, mivel az amerikai elnök ellen merénylet készül, amit csak Swagger tud megakadályozni kivételes képességeinek és a nagy hatótávolságú lövedékek terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően. Swagger vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy még egyszer utoljára hazája szolgálatába álljon. Nem is sejti, hogy a küldetést egy sötét érdekeket szolgáló, kormány-közeli kör szervezte meg. Mire Swagger ráébred, hogy becsapták, már késő.

 

Machete gyilkol - Filmcafe, szeptember 12. hétfő, 21h

Az amerikai elnök alkut ajánl Machete-nek: ha sikerrel teljesít egy veszélyes küldetést, cserébe megkapja az amerikai államporgárságot. Ehhez el kell fognia Mexikóban az egyik drogkartell főnökét, aki Washingtont fenyegeti. Miközben bérgyilkosok és zsoldosok vadásznak rá, Machete teljesíti a küldetést, és leszállítja a fickót a különc milliárdos fegyvrekereskedőnek, Luther Voznak, az egyetlen embernek, aki képes hatástalanítani a bombát. Machete azonban rájön, hogy valójában Voz mozgatja a szálakat.

 

A titkok könyvtára 2. - Salamon király rejtélye - Film Mánia, szeptember 12. hétfő, 21h

Egy nap Flynn ősi egyiptomi tekercs birtokába jut, amin titokzatos jelkép van, ám amikor hazatér, megtámadják, majd a rablók a kinccsel együtt elmenekülnek. A támadás okát kutatva Flynn és Judson (Bob Newhart) a jelkép eredetét próbálja kideríteni, és hamar rájönnek, hogy az Salamon király pecsétje volt. A legenda szerint egykor egy labirintusban helyezték el az ókori uralkodók legféltettebb kincseit, és ott rejtették el Salamon kulcsát is, amelynek a tulajdonosa az alvilág ura lehet. Flynn és társai egy újabb, minden eddiginél kalandosabb, veszélyekkel teli utazásra indulnak Salamon kincséhez.

 

Penge: Szentháromság - Film+, szeptember 12. hétfő, 21h

Penge (Wesley Snipes), a világ legelszántabb vámpírgyilkosa visszatér egy harmadik, egyben utolsó ütközet kedvéért. A vámpírvadász éveken át az éjszaka leple alatt harcolt a vérszívók ellen, de most, hogy az FBI vérdíjat tűzött ki a fejére, kénytelen kimerészkedni a napfényre, hogy egyesítse erőit egy emberekből álló vámpírvadász klánnal, melynek létezéséről még csak nem is tudott. Oldalán két rettenthetetlen ifjúval, Abigaillel (Jessica Biel) és Hanniballal (Ryan Reynolds) Penge egy ősi ellenfél nyomába szegődik, aki nem más, mint a legelső vámpír, minden vérszívó őse: Drakula (Dominic Purcell).

 

Kopók - DUNA Televízió, szeptember 12. hétfő, 22.36h

A volt államvédelmis rendőrtisztek kegyetlen, titkos szervezete állam az államban. A "kopók" mindig összetartanak és a saját értékrendjük szerint bíráskodnak. Pozíciójukat felhasználva szereznek hatalmat, pénzt, szerelmet, üzletet. A változások azonban nem sok jót ígérnek, mindenkit átvizsgálnak, és aki megfelel, az átkerül a bűnügyi rendőrséghez. Így jár Franz Maurer is, a volt rendszer által megbecsült államvédelmis, és ezzel szerencsésnek mondhatja magát. Kollégája és barátja, Olo azonban az utcán találja magát, és hamar egy veszélyes, kegyelmet nem ismerő bűnbandának a tagja lesz. Franzot, bár elveszti a házát és a kocsiját, megtalálja a szerelem, míg Olót a pénz, igaz, nagy árat kell fizetnie érte. A két barát hamarosan a barikád különböző oldalán találja magát…

 

Jurassic viadal - Film Mánia, szeptember 12. hétfő, 22.45h

A közeljövőben 10 halálra ítélt fegyenc kénytelen részt venni egy virtuális reality-játékban, amelyben dinoszauruszok és egymás ellen kell megküzdeniük.

 

Vonat Busanba - Zombi expressz - Filmcafe, szeptember 12. hétfő, 22.55h

Az elfoglalt befektetési tanácsadó, Seok-Woo elhatározza, hogy születésnapi ajándék gyanánt elviszi elhidegült kislányát a volt feleségéhez Busanba. Már a vonaton ülnek, amikor az utaskísérő mögött felugrik egy menekülő, sebesült nő, aki nem sokkal később szörnyű kínok között meghal _ ám néhány pillanattal később vérszomjas szörnyetegként tér magához, és őrjöngve ugrik rá a neki segíteni próbáló másik utaskísérőre. A Busanba induló járaton ragályként terjed el a pusztító kór, melynek hatására a halottak életre kelnek és mindenkit megölnek, aki a szemük elé kerül. A expresszvonaton egy maroknyi túlélő próbál menedéket találni, de minden állomáson hasonló állapotok uralkodnak.

 

Üvegtigris 2. - SuperTV2, szeptember 12. hétfő, 23h

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak… Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak félkegyelmű barátait komoly veszély fenyegeti. Érzik, hogy itt az idő, cselekedniük kell! De nem teszik, mert mindig közbejön valami: egy esküvő, egy temetés, egy meteor, egy térkép, egy gazdáját beköpő Trabant, egy aligátor vagy egy körhinta. Lali ebben a részben is igyekszik megszelídíteni az Üvegtigrist és a világot de a Tigrist nem lehet. A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, ugyanis egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit. Neki persze nem a pénz számít, hanem, hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali pedig ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövőjéből…

 

Csillagközi invázió: Mars invázió - Viasat Film, szeptember 12. hétfő, 23.05h

Johnny Ricót áthelyezik a marsi űrállomásra, ahol újoncokat kell kiképeznie. A Marsot megtámadják az óriásrovarok, akikkel Rico csapatának kell szembeszállnia.

 

Jonah Hex - Film+, szeptember 12. hétfő, 23.20h

A fejvadász Jonah Hex (Josh Brolin) fél arcát szörnyű sebhely torzítja. Az egykori konföderációs katona személyét valóságos legenda veszi körül. Azt mesélik róla, hogy túlélte a halálát, és nincs senki, aki gyorsabban rántana fegyvert nála. A férfi csak egy valakit enged közel magához, az elbűvölő Lilah-t (Megan Fox), akit szintén a sötét múlt árnya kísért. Egy napon Hexet megkeresi az amerikai hadsereg, és alkut ajánl neki. Visszavonják a fejére kitűzött vérdíjat, és újra szabad ember lehet, ha hajlandó elfogni az ördöggel cimboráló Quentin Turnbullt (John Malkovich).

 

A bosszú ára - Mozi+, szeptember 12. hétfő, 23.40h

Amikor lányát brutálisan meggyilkolják, és a törvényes igazságszolgáltatás nem tűnik hatékonynak, William Duncan saját kezébe veszi a törvényt, és elindul a megtorlás útján. Miután megöli a lány haláláért közvetlenül felelős utcai gengsztert, a gengszter testvérével, Rory Fetterrel és bandájával találja magát egy háború közepén, akik ugyanilyen elszántan akarnak bosszút állni elesett társukért. Ami ezután következik, az egy feszült oda-vissza játék, amelyben az egyik ember bosszúszomja felülkerekedik a másikén. William ráébred, hogy a bosszúvágynak mindig ugyanaz a vége.