Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Az új év első munkanapját ezekkel a filmekkel pihenheted ki.

Az éhezők viadala - AMC, január 2. hétfő, 20h

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal _ számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

 

Az ember, aki túl keveset tudott - DUNA Televízió, január 2. hétfő, 20.45h

Az amerikai Wallace Ritchie öccsének (is) meglepetést akar szerezni, így minden előzetes bejelentés nélkül betoppan Angliában élő testvéréhez, Jameshez. A fivér azonban épp nem ér rá csetlő-botló bátyjával foglalkozni, ezért befizeti Wallace-t egy színházi előadásra, amelyben a néző részt vehet egy teljesen valósághű krimiben. A feladat mindössze annyi, hogy egy utcai telefonfülkében válaszolni kell a játékvezető hívására, és elmenni a megadott címre. A telefon meg is szólal, de a hívás egy valódi bérgyilkos számára érkezik. Wallace mit sem sejtve elindul, hogy teljesítse a feladatot, és ezzel kezdetét veszi az őrület.

 

Vakszerencse - Paramount Network, január 2. hétfő, 21h

Amikor a princetoni egyetemista, Richie Furst (Justin Timberlake) azt hiszi, hogy egy online pókeroldal becsapta, Costa Ricába indul, hogy szembeszálljon a szerencsejáték-mágnással, Ivan Blockkal (Ben Affleck), aki szerinte felelős.

 

Az Igazság mecénása - Moziverzum, január 2. hétfő, 21h

John Seeger az első öbölháború hőse. Jól összeválogatott csapatával a legreménytelenebb helyzetekből is kivágja magát, hol fegyverrel, hol puszta kézzel vagy csellel. A CIA egy rendkívül titkos katonai akció végrehajtásához zsoldosokat alkalmaz. Seeger a csapattal tart. Egyikük sem tudja, hogy megbízóik nem számolnak a visszatérésükkel, sőt az akciót akkor tekintenék sikeresnek, ha a zsoldosok mind meghalnának. Seeger ezúttal is megmenekül a pokolból és ígéretet tesz legjobb barátja, Jones elvesztése után annak feleségének és kisfiának, hogy gondot visel rájuk és kideríti, kik a felelősek a mészárlásért.

 

Gengszterzsaruk - RTL HÁROM, január 2. hétfő, 21h

Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai veszélyesebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen (Pablo Schreiber) élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással rákényszeríti a banda leggyengébb láncszemét, Donnie-t (O'Shea Jackson Jr.), hogy legyen a rendőrség besúgója. Elindul a versenyfutás a dörzsölt bűnözők és az elitosztag között, ám hamarosan ráébrednek, hogy valaki mindkét felet átverte.

 

Hart háborúja - Filmcafe, január 2. hétfő, 21h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

A Da Vinci-kód - Viasat Film, január 2. hétfő, 21h

A neves amerikai tudós, Robert Langdon (Tom Hanks) éppen Párizsban tartózkodik, amikor megölik a Louvre egyik kurátorát. A rendőrség abban bízik, hogy Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt. A tudós azonban szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni az áldozat kiismerhetetlen unokájával, Sophie-val (Audrey Tautou). Nemsokára rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei évszázadok óta tartó harcába keveredtek bele.

 

Végjáték - Film+, január 2. hétfő, 21h

A Földet már többször megpróbálta leigázni egy kimagasló technikai fejlettséggel rendelkező földönkívüli faj. Hetven évvel a kíméletlen háború után a vezetés a gyerekek kimagasló képességeiben látja a szabadulás kulcsát. Ender Wiggin (Asa Butterfield), a csendes, de annál különlegesebb képességekkel rendelkező fiút egy szigorúan védett, titkos űrbázisra küldik sok hasonló fiatal közé, ahol Hyrum Graff ezredes (Harrison Ford) próbál ütőképes csapatot építeni, Enderből pedig vezetőt nevelni. Endert minden reményüket beváltja, ám egy váratlan esemény rádöbbenti a fiút tettei következményeire és arra, hogy a körülötte zajló hatalmi játékban ő is csak egy eszköz.

 

Visszafejtés - Mozi+, január 2. hétfő, 21.45h

Egy bankrablás után az elkövetők vezetője amnéziás lesz, és egy bűnözőknek fenntartott pszichiátriai intézetbe kerül. Amikor évekkel később sikerül megszöknie, kétségbeesetten próbál a korábban elrejtett több millió dollár nyomára bukkanni. Egy elhivatott nyomozótiszt követni kezdi.

 

A döntés éjszakája - DUNA Televízió, január 2. hétfő, 22.25h

Harry Moseby, az egykori amerikaifutball-játékos magándetektívként keresi a kenyerét. Legújabb megbizatása szokványos eltűnési ügynek tűnik. Megbízója a korosodó hollywoodi színésznő, aki annak köszönhette a főszerepeket és a sikereit, hogy az egyik stúdió vezetőjéhez ment feleségül. A hölgy azt szeretné, ha visszahozná a mostohalányát, aki valószínűleg Floridába szökött. Harry elutazik délre, hogy előkerítse a lányt, ám rá kell döbbennie, hogy az ügy bonyolultabb, mint gondolta.

 

Szökésben - Film Mánia, január 2. hétfő, 22.35h

Doc és gyönyörű felesége talán már nem is emlékszik, mikor lépték át azt a határvonalat, amely a törvényest a törvénytelentől elválasztja. Korunk Bonnie és Clyde-jaként ördögi ügyességgel kerülik el a rájuk leselkedő állandó veszélyt, és már nemcsak a kopók szeretnék kézrekeríteni őket, hanem az alvilág is. Egy mexikói banda főnöke ráveszi őket, hogy hozzanak ki valakit a börtönből. Docék meg is szervezik a szökést, de amikor a kialkudott díj átvételére kerülne sor, rádöbbennek, hogy csapdába kerültek: a rendőrség várja őket. A férj egy mexikói fegyházba kerül, ahol fehér amerikaiként a biztos halál várna rá, de az asszony nem adja föl, kihozza a férfit. Ettől a perctől kezdve folyamatos hajszává válik életük.

 

Kipörgetve - Moziverzum, január 2. hétfő, 22.50h

Luxusautókkal a francia Riviérán száguldozni király dolog. Andrew és Garrett testvérek és tolvajok, méghozzá a legjobbak. Megbízást kapnak, hogy lopjanak el egy gyönyörű és több millió eurót érő Bugattit a festői Dél-Franciaországban élő helyi maffiafőnöktől. Ám egy vártalan baki folytán a nyerő párost tetten érik. A feldühödött tulajdonos, Jacomo Morier ráveszi a srácokat, fújják meg ősellensége legnagyobb becsben tartott trófeáját, egy 1962-es Ferrari 250 GTO-t, különben az életükkel kell fizetniük a ballépésük miatt. A Foster tesók, akik már járatosak a balhés ügyekben, egy olyan tuti tervet eszelnek ki, amivel nem csak a menő járgányt szerezhetik meg, de a francia gengszternek is keresztbe tehetnek.

 

Fűrész - Paramount Network, január 2. hétfő, 22.55h

Mit tennél meg azért, hogy mentsd az életed? Készülj egy idegborzoló utazásra a terror legsötétebb bugyraiba. A megháborodott szadista sorozatgyilkos megszállottan akarja megtanítani áldozatait az élet értékére.

 

Gamer - Játék a végsőkig - SuperTV2, január 2. hétfő, 23h

A nem is olyan távoli jövőben a játék- és szórakoztatóipar egy rémisztő új hibriddé fejlődött: az elmeirányítás technológiájával emberek irányítják hús-vér embertársaikat többszereplős online játékokban. A széles körben elterjedt és igencsak vitatott programok szülőatyja, a már visszavonult milliárdos, Ken Castle legújabb agyszüleménye egy új lövöldözős játék a "Slayers" mely olyan hatást kelt, mintha az irányító maga lenne a programban szereplő harcos. A félelmetes játék lehetővé teszi, hogy világszerte több millió ember élő adásban élhesse ki gyilkos fantáziáját, fegyenceket használva avatárként, kiknek halálukig kell küzdeniük.

 

Hét nővér - Film+, január 2. hétfő, 23.15h

A túlnépesedést megakadályozásáért a világ kormányai bevezetik a csak egy gyerek törvényt, amelynek értelmében egy családban csak egy gyermek születhet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérei napi tennivalóját szem előtt tartva. Egy nap azonban egyikük nem tér haza, aminek beláthatatlan következményei lehetnek a többiekre nézve.

 

Eastern Promises - Gyilkos ígéretek - Filmcafe, január 2. hétfő, 23.20h

Egy brutálisan bántalmazott orosz kamaszlány belehal a szülésbe. Az ügyeletben lévő nővér, Anna (Naomi Watts) elhatározza, hogy megkeresi a rokonait. Amikor felkeresi az elegáns orosz éttermet, nem is sejti, hogy milyen veszélybe sodorta magát. Az étterem tulajdonosa a helyi orosz maffia vezetője, aki éppen azon ügyködik, hogy fia, Kirill (Vincent Cassell) után eltakarítson. Ebben nagy segítségére van Nyikolaj (Viggo Mortensen), aki mindig profin gondoskodik arról, hogy az útban lévő hullák eltűnjenek.