Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd este filmes éllovasai.

Kolibri kód - Film+, március 26. kedd, 21h

Joey Jones (Jason Statham), a különleges egység volt katonája hajléktalanként tengődik, miután a katonai bíróság bűnösnek ítélte. Egy éjjel bemenekül egy luxuslakásba, amiről kiderül, hogy üresen fog állni három hónapig. Talál kocsikulcsot és hitelkártyát, ami csak arra vár, hogy az övé legyen. Joey azonban adakozásra használja fel ezt a lehetőséget. Rövid időn belül a kínai gengszterfőnök sofőrje és végrehajtója lesz, ahol aztán magánakcióba kezd.

 

Mindhalálig - Film Mánia, március 26. kedd, 21h

Alain Moreau (Jean-Claude Van Damme) sokáig nem is sejtette, hogy valahol a világban él egy ikertestvére. Ám amikor rátalál, már késő, a férfi halott _ meggyilkolták. Alain elhatározza, hogy kideríti, mi áll az ügy hátterében. Fivére személyiségébe bújik, és így próbál fényt deríteni a titokra. A nyomok New York orosz emigránsok lakta negyedébe vezetnek: Alain olyan világba száll alá, amely testvérét már kitaszította magából. Két dologra vágyik: bosszúra és igazságra.

 

A múmia visszatér - Mozi+, március 26. kedd, 21h

1935-ben, tíz évvel a mumifikált egyiptomi pappal, Imhotep-pel történt szörnyű találkozás után Rick O'Connell és Evelyn boldog házasok, és egy eszes kissrác, a nyolc éves Alex szülei. A fiú az apjától örökölte kalandvágyát és humorérzékét, anyjától pedig az ősi kultúrákhoz való vonzódását. Ha pedig a lurkó élénk fantáziáját kell felpiszkálni, mindig kéznél van a nagybácsi, Jonathan. Londoni otthonuktól sok száz mérföldre, a Szahara homokja alatt egy újabb rémálom éledezik. Hatezer évvel ezelőtt a Skorpiókirály nevű vad harcos alkut kötött Anubisz Istennel, de elárulta őt, és ezért örök kárhozatra ítéltetett. Most feltámad, hogy Anubisz seregével elpusztítsa a világot. Közben Londonban, a British Múzeum ódon falai közt különös szertartás kezdődik: a világuralomra éhes csapat újra fel akarja támasztani Imhotep-pet, mert ő az egyetlen, aki képes legyőzni a Skorpiókirályt...

 

Mobil - AMC, március 26. kedd, 21h

Megszólal egy mobiltelefon. Ryan (Chris Evans) felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi körül. Egy kétségbeesett női hang jelentkezik. A nő (Kim Basinger) azt állítja, elrabolták, és csupán kimerülő félben lévő, törött telefonja köti össze a külvilággal. Pedig nagy szüksége volna a segítségre, hiszen kisfia hamarosan kijön az iskolából, férje hazafelé indul a munkából _ és mindketten veszélyben vannak.

 

Blue Jasmine - Paramount Network, március 26. kedd, 21h

A New York-i előkelőség nagy gondokkal és tagadásban érkezik San Franciscoba testvéréhez. A megjelenése kifogásolhatatlan, de nem hoz se pénzt, se békét, se szerelmet..

 

Fulladás - Viasat Film, március 26. kedd, 21h

A Cole vezette öttagú banda, köztük Stillman százmillió dollárral könnyíti meg a Las Vegas-i Luxor kaszinót. Négyet sittre vágnak, de évek múltán sikerül megszökniük a szigorúan őrzött börtönből. Az ötödik bandatag, Bishop a múltjának hátat fordítva egy sivatagi kisváros seriffje lett. Azonban a városkában felbukkannak a szökevények, a seriff hajdani cimborái, és semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy visszaszerezzék részüket a milliós szajréból.

 

A szívem érted RAPes - Filmcafe, március 26. kedd, 21h

Két külön világból, két külön kultúrából érkeztek. Ám minden különbözőségük ellenére közös bennük egy szenvedély _ a tánc! A film rendkívül népszerű hip-hop és rhythm & blues zenéje hosszú hetek óta az amerikai lemezlisták élbolyában arat. Sara, a középosztálybeli, kisvárosi lány arról álmodik, hogy a balettnek szenteli életét. Ám édesanyja halála után örökre el akarja felejteni ezt az álmot. Apjához költözik Chicagóba, szűkös körülmények közé, és megpróbál beilleszkedni a gimnáziumi _ jobbára fekete _ fiatalok közösségébe. A helyi táncklub legmenőbb arca, a vagány Derek egész más ütemre táncol _ a hip-hop lüktető ritmusára. De így sem kell sok hozzá, hogy szemet vessen a szomorú szőke szépségre. Amikor kiderül, hogy mindketten imádják a táncot, arra is rájönnek, hogy egymáshoz szintén szoros szálak fűzik őket. Ám a két fiatalnak nem csak a köztük lévő különbségeken kell úrrá lenniük, hanem barátaik és családjuk ellenállásán is, ha azt akarják, hogy szerelmük maradandó legyen.

 

Könyörtelen csapás - Moziverzum, március 26. kedd, 21h

Jacob Stillwell az ország egyik legkiválóbb gyilkossági nyomozója. Könyörtelen és rendkívül hatékony módszerei miatt tisztelik a törvény mindkét oldalán. Úgy tűnik azonban, hogy legújabb ügye kapcsán emberére akadt: Lazerus, a ravasz és perverz sorozatgyilkos ámokfutásával egész Memphist rettegésben tartja. Kétségbeesett hajsza kezdődik, melynek során Stillwellnek alá kell merülnie a város erőszakban tobzódó alvilágába, hogy kézre kerítse a gyilkost, mielőtt újra lecsapna.

 

Artúr király - RTL HÁROM, március 26. kedd, 21h

Artúr (Clive Owen), a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha Róma elveszik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, aki betölti az űrt. Valakire, aki nemcsak a szászok fenyegető támadásától védi meg az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Artúrnak Merlin (Stephen Dillane), a brit csapatok vezetője segítségével, valamint a gyönyörű és bátor Guinevrával (Keira Knightley) az oldalán kell megtalálnia az erőt önmagában, hogy elfordítsa a történelem kerekét.

 

A túlélés ára - AMC, március 26. kedd, 22.45h

Lucast, a 14 éves fiút már beszippantotta a washingtoni bűnözés, és szeretné elkerülni, hogy 10 éves öccse is hasonló sorsra jusson. Amikor egy afganisztáni veterán költözik a környékükre, a fiú számára remek lehetőség nyílik.

 

Piton 2. - Film Mánia, március 26. kedd, 22.50h

A hadügyminisztérium kutatási és fejlesztési intézetének hüllőkkel és kígyókkal foglalkozó részlegét felrobbantják 1990 novemberében. Senki nem gondol rá, hogy a csörgőkígyó egyik fajtája túléli a robbanást. Kis idő elteltével a kígyók elszaporodnak és tömegesen a felszínre törnek. Akiket megmarnak, azok belehalnak és az emberek egymást is megfertőzhetik. A kisvárost karantén alá vonják. Dr. David megszerzi az ellenszérumot felesége Catherine segítségével, így sikerül felvenni a harcot a gyilkos állatokkal.

 

Serenity - AXN, március 26. kedd, 22.50h

Malcolm Reynolds kapitány kétes üzleteket és gyanús fuvarokat bonyolít űrhajóján, a Serenityn. Egyik alkalommal két utast vesz a fedélzetre, az ifjú doktort, és annak labilis, telepatikus képességekkel megáldott húgát. Kiderül, veszélyes ügybe keveredett, a testvérpár ugyanis az univerzumot uraló hatalom elől menekül. A Serenity legénysége így hamarosan a Világszövetség hadereje és az űr peremén portyázó Fosztogatók kannibál hordái között találja magát. A két fenyegető ellenség közt lavírozva ráébrednek, hogy a legnagyobb veszély a Serenity fedélzetén les rájuk.

 

Halhatatlanok - Filmcafe, március 26. kedd, 23.15h

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

 

Hivatali eltávozás - Paramount Network, március 26. kedd, 23.20h

Az ehető evőeszközöket gyártó cégvezető Lucy (Demi Moore) úgy érzi, ideje kicsit összekovácsolni az irodai dolgozókat, aminek a legjobb módja egy minőségi és profin kivitelezett csapatépítő nap Új-Mexikó mesés hegyvidékén.

 

Az ismeretlen Drakula - RTL HÁROM, március 26. kedd, 21h

Vlad (Luke Evans) nagyúr, feleségével és egyetlen fiával békében kormányozza a királyságot. Csakhogy közeledik a százéves hadisarc, amikor a törököknek át kell adnia ezer fiút, és a sajátját, hogy a szultán janicsárokat képezzen belőlük a saját serege számára. Vlad ígéretet tett a népének, hogy megvédelmezi a birodalmat, és amikor a török sereg megjelenik a határon, kétségbeesésében ahhoz a szörnyű hatalomhoz fordul segítségért, amely a győzelem mellett végzetes pusztulást is hozhat mindannyiuk számára.