Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha kedd és este, akkor tévé!

Apró mesék - M5, május 2. kedd, 21h

Hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról. "Az Apró mesék egy olyan történelmi korszakban, közvetlenül a II. világháború után játszódik, amelynek sajátos viszonyai lehetővé tették, hogy olyan műfaji filmes stílusjegyekkel kísérletezzünk, mint a western vagy a film noir. Természetesen mindezt úgy, hogy közben történelmileg hitelesek maradjunk. Van a történetben szélhámos, az idegen, akit egy nő karjaiba sodor az élet, van femme fatale, van a háborúban eltűnt férj, aki bármelyik nap hazatérhet, van nyomozó, aki a hősünk nyakában liheg, van ház az erdő mélyén, mindent elsöprő szerelem, izgalom, rengeteg titok és sok-sok fordulat. És főként ott a nagy kérdés: ki hazudik? Kinek hihet a néző és kinek nem?" (Szász Attila)

 

Dunkirk - Viasat Film, május 2. kedd, 21h

A belga, brit és francia szövetségi csapatokat bekerítik a németek a második világháború idején. Vajon sikerül evakuálni a katonákat, mielőtt túl késő lenne?

 

Overlord - Moziverzum, május 2. kedd, 21h

A normandiai partraszállás estéjén ellenséges területre érkező amerikai ejtőernyősök a nácik által megszállt faluban szembesülnek természetfeletti lényekkel, amelyek a németek kísérletei során jöttek létre.

 

Dredd - RTL HÁROM, május 2. kedd, 21h

A lidércnyomásos jövőben tombol a bűnözés. A kormány tehetetlen, a bírók, rendőrök és ítéletvégrehajtók képtelenek megvédeni az ártatlan polgárokat. Egyetlen esélyük Dredd bíró (Karl Urban), aki a törvényesség elkötelezett híve. Emberfeletti képességei elrettentőek, és rövid időn belül javul a helyzet. Ám ahol egy hős megjelenik, ott hamarosan felbukkan egy gazember is.

 

A kívülálló - AMC, május 2. kedd, 21h

Messze, a távolban fénycsík lobban az éjszakában. Egy űrhajó ütközik a norvég fjordoknak, és a roncsok közül egy másik világ szülötte emelkedik ki, Kainan, a harcos. Ám nincs egyedül, az űrhajó potyautasa, a vérszomjas Moorwen már lesben áll, hogy megbosszulja Kainan hadseregének tetteit. Elvágva otthonától az idegen bolygón, mely évszázadokkal le van maradva saját civilizációjától, Kainan elindul, hogy elpusztítsa félelmetes ellenségét. Mielőtt azonban beteljesítené sorsát, a vikingek fogságába esik, akik, miután megmentette Rothgar király életét, kelletlenül befogadják. Kainant hamarosan bizalmába fogadja Rothgar gyönyörű lánya, Freya, és a férfi beavatja múltjának titkaiba. Moorwen ostromolni kezdi a viking erődöt, halálos sebet ejt a királyon, és elrabolja Freyát. A vikingek, élükön Kainannal útra kelnek az utolsó nagy misszióra _ vagy végeznek a rémmel, vagy szembenéznek a halállal.

 

Rambo V - Utolsó vér - Mozi+, május 2. kedd, 21h

John Rambo békésen próbálja élni a mindennapjait arizonai farmján, bár háborús múltjából felbukkanó belső démonaival továbbra is viaskodik. Egy nap azonban házvezetőnője, María unokáját elrabolják. Rambo felveszi a harcot a kegyetlen szex- és drogkereskedő mexikói kartellel, amely több lányt is fogságban tart. Segítője a halálos küzdelemben Carmen, aki a húga után kutat...

 

M.A.S.H. - Film Mánia, május 2. kedd, 21h

Korea, 1950. A mobil hadikórházat, a M.A.S.H.-t, öt kilométerrel a frontvonal mögött állítják fel. A valódi 8055-ös M.A.S.H. egység életén alapuló képzeletbeli 4077-es tábor "Sasszem" Pierce százados, "Vadász" McIntyre százados, Henry Blake alezredes, Margaret Houlihan őrnagy, Franklin Burns őrnagy és "Radar" O'Reilly tizedes nem mindennapi mindennapjait mutatja be. A második évad kezdetén a 4077-es egységet a szétesés fenyegeti, mivel a frontvonal közelsége felőrli a kórházi dolgozók idegrendszerét. A hadsereg egy pszichiátere kiszáll a táborba, és bár mindenki nagyon igyekszik, hogy az ellenőr ne fedezze fel, aminek rejtve kell maradnia, van, amit nem lehet a végtelenségig titkolni.

 

Az U.N.C.L.E. embere - Film+, május 2. kedd, 21h

A hidegháború csak átverés volt, az igazi veszély kívülről fenyeget. Az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet ügynöke, Napoleon Solo (Henry Cavill) ezért kénytelen közös bevetésre indulni az orosz Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer). Egy nemzetközi bűnszövetkezet a III. világháború kirobbantására készül. A páros nem hibázhat, és csupán egyetlen nyom áll rendelkezésükre. Mielőbb meg kell találniuk az eltűnt német tudós lányát, aki segíthet behatolni a bűnszervezetbe.

 

A kör - Paramount Network, május 2. kedd, 22h

Ez a történet is úgy kezdődik, mint minden városi legenda, egy suttogott mese egy lidérces videokazettáról, ami miatt mindenki, aki megnézi, hét nap múlva meghal. Ám amikor négy tinédzser rejtélyes körülmények között meghal pontosan egy héttel azután, hogy megnézték a kazettát, akkor az érdeklődő riporter, Rachel Keller lenyomozza a videót és megnézi. Ekkor a legenda valóra válik, az óra jár és Rachelnek csupán hét napja van, hogy megfejtse A Kör rejtélyét.

 

Yesterday - SuperTV2, május 2. kedd, 22.15h

Mi lenne, ha...? Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest? Mi lenne, ha csak te emlékeznél a felejthetetlen slágerekre? Mi lenne, ha elkezdenéd játszani a mesés négyes dalait, és egy csapásra világsztár válna belőled? És mi lenne, ha a hirtelen hírnév kikezdené a magánéletedet? Az IGAZÁBÓL SZERELEM írójának és a GETTÓMILLIOMOS rendezőjének új, romantikus vígjátékában ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

 

Különösen veszélyes - RTL HÁROM, május 2. kedd, 23h

Megan Wals (Hailee Steinfeld) szembenéz bármilyen veszéllyel, a legjobb a szakmájában, és őt vetik be a legtitkosabb akciókban, nemzetközi kémügyekben, és a gyönyörűségesen félelmetes Victoria Knox (Jessica Alba) ellen. A tini ügynök minden korábbinál halálosabb küldetést választ magának, amikor úgy dönt, hogy megpróbál normális gimis lenni. Megant váratlanul éri a gimiben uralkodó helyzet, és hamarosan a saját bőrén tapasztalja meg, hogy milyen nehéz akár csak egy napot is túlélni.

 

Mindhalálig - AMC, május 2. kedd, 23.15h

Alain Moreau (Jean-Claude Van Damme) sokáig nem is sejtette, hogy valahol a világban él egy ikertestvére. Ám amikor rátalál, már késő, a férfi halott _ meggyilkolták. Alain elhatározza, hogy kideríti, mi áll az ügy hátterében. Fivére személyiségébe bújik, és így próbál fényt deríteni a titokra. A nyomok New York orosz emigránsok lakta negyedébe vezetnek: Alain olyan világba száll alá, amely testvérét már kitaszította magából. Két dologra vágyik: bosszúra és igazságra.

 

King Kong - Moziverzum, május 2. kedd, 23.20h

A vállalkozó szellemű és kalandvágyó rendező, Carl Denham úgy dönt, hogy lelép a stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegetik, hogy nem adnak pénzt legújabb filmje befejezéshez. Carl így gőzösre száll a csapatával és az alkalmi főszereplőjével, Ann Darrow állástalan színésznővel. Szingapúr helyett azonban Denham a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni. A rendező azonban az újdonsült sztárjával, a kelletlen forgatókönyvírójával, valamint a stábjával végül olyan kalandba keveredik az eldugott szigeten, amelyet a legmerészebb álmaikban sem tudtak elképzelni…

 

Szemtől szemben - Film+, május 2. kedd, 23.25h

A legprofibb rendőr játszmája a legprofibb bankrabló ellen. Neil McCauley (Robert De Niro) a bűnözők királya az évszázad bűntényére készül. Vincent Hanna nyomozó (Al Pacino), a rendőrség legjobb koponyája, aki már szinte mániákusan üldözi McCauleyt, bármi áron el akarja kapni. Hanna a leggyengébb láncszemet, Christ (Val Kilmer) figyelteti, akit a barátnője megzsarolásával próbál elkapni. A rablást végül sikeresen végrehajtják, a menekülési tervbe azonban hiba csúszik.